Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 04 Mart 2015 - 13:33 Yorum: 0

Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunanlara uyarı

SGK İl Müdürü Erol:

Genel Sağlık Sigortası prim borcu bulunanlara uyarı

ANTALYA (AA) - SGK İl Müdürü Selim Erol, genel sağlık sigortası prim borcu bulunanların 30 Nisan 2015 tarihine kadar borç yapılandırma başvurusunda bulunabileceklerini bildirdi.

Erol, yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen 6552 sayılı Kanun ile genel sağlık sigortası prim borcu bulunan kişilere borçlarını yapılandırarak ödeme imkanı sunulduğu, bu çerçevede genel sağlık sigortası prim borçları için yapılandırma başvurusunda son günün 30 Nisan 2015 olduğunu hatırlattı.

Ayrıca, genel sağlık sigortası prim borcu bulunan kişilere 31 Mart 2015 tarihine kadar gelir testi için süre tanındığını ifade eden Erol, gelir testi yaptırmayan kişilerin işlemlerini söz konusu tarihe kadar tamamlamaları gerektiğini kaydetti.

Gelir testi yaptırılması halinde test sonucunda çıkan tutar üzerinde genel sağlık sigortası tescil tarihinden itibaren prim borçlarının yeniden hesaplanacağını belirten Erol, şunları bildirdi:

"Hiç gelir testi yaptırmayan kişiler için SGK tarafından üç gelir grubu içinden genel sağlık sigortası prim borcu tavandan tahakkuk ettirilmiş olup, bu durumda bulunan kişiler gelir testi yaptırmaları halinde genel sağlık sigortası tescil tarihinden itibaren geçerli sayılacak gelir testi sonucunda çıkan tutara göre prim borçlarını ödeme imkanına kavuşacaklardır. Gelir testi sonuncunda en alt gelir grubuna dahil olduğu tespit edilen olan kişiler için tahakkuk etmiş prim borcu silinerek bu kişilerin sağlık hizmetleri kurum tarafından karşılanacaktır."

Başvuru yapan vatandaşların prim borçlarının faizlerinin tamamının silinerek peşin tutar ve ilk taksitin 1 Haziran 2015 tarihine kadar ödenebileceğini kaydeden Erol, ayrıca prim borcunun peşin olarak ödenmesi halinde herhangi bir gecikme zammı alınmayacağını, taksitli ödemelerde de gecikme zamlarının enflasyon oranlarına göre hesaplanacağını ifade etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber