Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 04 Mart 2015 - 11:33 Yorum: 0

Genel seçime doğru

AK Parti Konya Milletvekili aday adayı ve AK Parti MKYK üyesi Çepni:

Genel seçime doğru

KONYA (AA) - AK Parti Konya Milletvekili aday adayı ve AK Parti MKYK üyesi Hasibe Özlem Çepni, "Yeni Anayasa her şeyden önce insan hak ve hürriyetlerini teminat altına almalıdır. 'Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi tam olarak hayata geçirilmelidir" dedi.

Çepni, Anemon Otel'de düzenlediği basın toplantısında, Yüksek Seçim Kurulu'nun ilan ettiği 2014 verilerine göre kadın seçmen sayısının erkek seçmen sayısından fazla olduğunu söyledi.

Kadın seçmenlerin AK Parti'den 45 bayan milletvekili olmak üzere Meclis'te toplam 77 milletvekili ile temsil edildiğini belirten Çepni, kadınlar için bu temsil oranının artırılması gerektiğini ifade etti.

Türkiye'yi daha güçlü ve huzurlu yarınlara taşıyacak en büyük gücün kadınlar olduğunu vurgulayan Çepni, "Çünkü umut, sadakat, yol arkadaşlığı ve samimiyet, en güçlü bir şekilde kadınlarda vardır. Biz 'Her başarılı erkeğin ardında bir kadın var' diyen atalarımızın sözlerine kulak vererek, o başarılı erkeğin arkasındaki başarılı kadınları ortaya çıkarmak niyetindeyiz" diye konuştu.

Çepni, AK Parti'nin 2023 yol haritasının en önemli noktasının yeni Anayasa projesi olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Türkiye'nin demokratik, özgürlükçü, katılımcı, günün gereklerine uygun ve ihtiyaçları karşılayan bir Anayasaya ihtiyaç duyduğu artık herkesin ortak fikridir. Türkiye, uzun süreden sonra ilk kez millet iradesinin yüksek oranda meclise yansıması ile sivil ve demokratik bir anayasa yapma imkanına kavuşmuştur. Önümüzdeki süreçte de AK Parti kadroları anayasa sürecini kararlılıkla takip edecektir. Yeni Anayasa her şeyden önce insan hak ve hürriyetlerini teminat altına almalıdır. 'Hakimiyet, kayıtsız şartsız milletindir' ilkesi tam olarak hayata geçirilmelidir. Yeni anayasa ümit ediyoruz ki önümüzdeki seçimle oluşacak yeni TBMM'de hazırlanacak ve bu Meclis diğerlerinden farklı olarak adını tarihe yazdıracaktır."

- Çözüm süreci

Çepni, yeni süreçte Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'nin kararlılıkla sürdürüleceğine işaret etti.

Terörün ülkeye sayısız zararlar verdiğini aktaran Çepni, şöyle devam etti:

"Ülkemiz, 35 bin insanımızın canına mal olan bir süreci yaşadı. 30 yıldır devam eden bu süreç toplumsal yapımızı hedef almış ve farklı toplumsal kesimler arasında güven zedelenmesine çalışılmıştır. Çözüm süreci ile ilgili izlenecek süreç, kardeşliği ve güvenliği temele koyarak, oluşan toplumsal tahribatın restorasyonu olacaktır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber