Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Mart 2015 - 08:33 Yorum: 0

Genel seçime doğru

Türkiye Beyazay Derneği Başkanı Ayva:

Genel seçime doğru

BALIKESİR/KÜTAHYA (AA) - Türkiye Beyazay Derneği Başkanı görme engelli Lokman Ayva, özellikle muhalefet partilerinin, daha fazla proje üretmeleri halinde ancak başarılı olabileceğini belirterek, "Bunun da en önemli kriteri, engellilere yönelik projeleri, engellilerle ilgili adaylık süreçleri, engellileri toplumun şu ana kadar gördüğünden daha fazla iyi bir yere getirme çalışmaları olacaktır. Engellilere yönelik hizmet vermeyi planlayamayan, projelendirmeyen partilerin iktidarda işi yoktur" dedi.

Daha önce iki dönem milletvekilliği yapan Ayva, AA muhabirine, 7 Haziran'daki genel seçimde AK Parti'den aday adayı olduğunu söyledi.

AK Parti'nin bugüne kadar yakaladığı başarısının temelinde, toplumun tüm kesimini kucaklama anlayışı olduğunu vurgulayan Ayva, "İlk görme engelli milletvekili olarak güzel işler yaptığımıza inanıyorum. Daha fazla yapacak işimiz var" diye konuştu.

İktidar ve muhalefet partilerinin toplumun tamamını kucaklamak ve tamamına hizmet edip proje üretmekle başarıya ulaşabileceğini dile getiren Ayva, şöyle devam etti:

"Özellikle muhalefet partileri, daha fazla proje üretmeleri halinde ancak başarılı olabilirler. Bunun da en önemli kriteri, engellilere yönelik projeleri, engellilerle ilgili adaylık süreçleri, engellileri toplumun şu ana kadar gördüğünden daha fazla iyi bir yere getirme çalışmaları olacaktır. Engellilere yönelik hizmet vermeyi planlayamayan, projelendirmeyen partilerin iktidarda işi yoktur. Arkadaşlarım, dostlarımız ve engelli sivil toplum kuruluşlarıyla yaptığımız istişarelerde her ihtimale karşı aday olmamın daha doğru olacağını ve Türkiye’ye alternatif üretme konusunda, ister adaygösterileyim ister gösterilmeyeyim, proje üretme konusunda çalışmamız gerektiği mutabakatına vardık."

Bu çerçevede milletvekili aday adayı olduğunu belirten Ayva, engellilerin sorunlarının çözümü adına göreve hazır olduğunu ifade etti.

- "Yılın 365 günü hayatın içindeyiz"

Derneğin Kütahya Şube Başkan Yardımcısı görme engelli Dilek Ümran Öztürk (44) de AK Parti'den aday adaylığını açıkladı.

Halen Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü birinci sınıf öğrencisi olduğunu dile getiren Öztürk, "Engellilerin sorunlarını çözmek ve onlara daha fazla yardımcı olmak için TBMM'de yer almak istedim ve milletvekilliği aday adaylığına başvurdum. AK Parti'den aday olmak istedim çünkü 2010'daki referandumla pozitif ayrımcılık verilen engellilere birçok hak ve özgürlükler tanındı" ifadesini kullandı.

Engellilerin durumunu ancak yaşayanların bileceğini anlatan Öztürk, şunları kaydetti:

"Meclis'te, belediyelerde, hayatın her alanında ve iş yaşamanın her makamında 'Biz de varız' demek farklılığını yaratmak için vekil olmak istiyorum çünkü nasıl bir kanser hastalığının derdini bilmez, anlamazsam benim derdimden de engelsiz bir insan bilmez ve anlayamaz. Bizler bu mevki ve makamlarda yer alırsak engelsiz olan insanların işleri kolaylaşacak bizim de işlerimiz bu şekilde çabuklaşacak inancındayım. Aslında Türkiye'de engelli yoktur, engellenenler vardır. Bizler yılın 365 günü hayatın içindeyiz, daha fazla sosyal yaşamda bulunmak istiyoruz. Sorunlarımızı başkalarına muhtaç olmadan kendimiz erişip, çözmek istiyoruz. Bu bağlamda sadece Kütahya'nın değil, bütün Türkiye'nin engelli vekili olmak için bu yola çıktım."

TBMM'de engellilerin sesini daha fazla duyuracaklarına inandığını ifade eden Öztürk, "Bu işe atılmamdaki en büyük sebep, Türkiye Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokma Ayva'dır. AK Parti'de 22'nci ve 23'üncü dönem milletvekilliği yaparak, bize sağlanan hak ve özgürlükler noktasında büyük katkısı olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber