Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 10 Mart 2015 - 17:38 Yorum: 0

Genel seçime doğru

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da 7 Haziran genel seçimlerinde milletvekili olabilmek için AK Parti ve HDP'ye çok sayıda engelli aday adaylığı başvurusu yaptı.Genel seçimlerde AK Parti'den...

Genel seçime doğru

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır'da 7 Haziran genel seçimlerinde milletvekili olabilmek için AK Parti ve HDP'ye çok sayıda engelli aday adaylığı başvurusu yaptı.

Genel seçimlerde AK Parti'den milletvekili aday adayı olduğunu söyleyen görme engelli Akif Karakaş, yapılan hizmetlere yeni hizmetler katmak ve engellilerin temsil edilmesi için aday adayı olduğunu bildirdi.

Türkiye'de yaşayan yaklaşık 8 buçuk milyon engellinin önemli sorunları olduğunu söyleyen Karakaş, bu sorunların çözümü noktasında önemli işler yapılması gerektiğini kaydetti.

Diyarbakır'da mutlak surette bir engelli milletvekili olması gerektiğini belirten Karakaş, şöyle konuştu:

"Diyarbakır'da engellilere yönelik bir kampüsün mevcut değil. Bütün engelli arkadaşlarımızın bir arada olduğu, içerisinde engellilere yönelik rehabilitasyon merkezlerinden üretim atölyelerine, sosyal tesislerden kütüphanelere kadar tam anlamıyla bir engelli kompleksi hedefliyoruz. İlimize rehabilitasyon merkezi kazandırmak için büyük bir çaba içerisinde olacağız. Ayrıca bizim ülkemizde engelli meslek liseleri yoktur. Engellilerin kalifiye hale gelebilmeleri ve eğitime katkı sunan bireyler haline gelebilmeleri için bu liselerin açılması için büyük bir çaba içerisine gireceğiz."

Engellilerin otobüslerde ve halka açık yerlerde hakarete uğradığını savunan Karakaş, şöyle devam etti:

"Devletin kanuni anlamda bize sunduğu büyük olanaklar var. Örneğin şehir içi otobüsler ve şehirler arası tren engellilere ücretsiz. Ancak biz otobüslere bindiğimiz zaman şoförden hakarete varan sözler işitiyoruz. Bunlar engelli arkadaşlarımızı toplum içerisinde rencide ediyor ve bizi küçük düşürüyor. Benim projem şudur, devlet engelliye hiçbir indirim uygulamasın ama engelliye engelli tazminatı versin. Bunu hayata geçirmek için çalışmayı sürdüreceğim."

Doğuştan cam kemik hastası (osteogenesis imperfecta) olan Zeynep Güneri ise yaptığı açıklamada, barış için HDP'den aday adaylığına başvurduğunu söyledi.

Yıllardır resim yapmakla uğraştığını söyleyen Güneri, hedefinin ilerde de engellilere resim dersi vermek olduğunu belirtti.

Güneri, "Ben zaten engelli arkadaşlarımın yanındayım. Onların yaşantılarını görüyorum gözlemliyorum. Sıkıntı ve sevinçlerimizi beraber paylaşıyoruz. İstedim ki bende aday olayım belki sesimizi duyururuz ve bizde varız demek. Engelli de istese aday olur, istese milletvekili de olur ve halka hizmette edebilir" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber