Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 20 Mart 2015 - 12:03 Yorum: 0

Genel seçime doğru

AK Parti Adana İl Başkanı Yeni: "Aday belirleme sürecinde bizim için toplumun her kesiminin görüşü, önemli ve değerlidir"

Genel seçime doğru

ADANA (AA) - AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, 7 Haziran'da yapılacak 25. dönem milletvekili seçimlerine ilişkin "Aday belirleme sürecinde bizim için toplumun her kesiminin görüşü, önemli ve değerlidir" dedi.

Yeni, parti yöneticileriyle il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, aday tespit çalışmalarının devam ettiğini, bu çerçevede temayül yoklaması ve mülakatlar gerçekleştirildiğini, ara komisyon çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

Partilerini kurulduğu günden beri aday belirlerken ve kampanya yürütürken, hep istişare ve ortak aklın ön plana çıktığı bir sistemle hareket ettiğini ifade eden Yeni,  şunları kaydetti:

"Bu bağlamda yapılan temayül yoklamaları, çok büyük bir disiplin içerisinde, başarıyla yapılmıştır. Buradan çıkan sonuçlar parti genel merkezimiz tarafından değerlendirilerek Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığına iletildi. SKM'lerimiz AK Parti'yi diğer siyasi partilerden ayıran en önemli özelliklerden biridir. Partimiz aday adaylarıyla ilgili mülakat çalışmalarını yaparken bir yandan da milletimizle istişare halinde bu süreci yürütmektedir. Aday belirleme sürecinde bizim için toplumun her kesiminin görüşü, önemli ve değerlidir. AK Parti, tek bir yerle istişare eder ve tek bir yeri referans alır, o da milletimizdir. Aday belirleme sürecinde toplumun her kesiminden görüşler alınıyor ve değerlendiriliyor. Milletimizin var ettiği ve büyüttüğü AK Parti, milletimizle birlikte yol yürümeye devam etmektedir. Attığımız her adımda olduğu gibi aday belirleme sürecinde de milletimize soruyor, onlarla istişare ediyoruz."

Yeni, kentteki vakıf, dernek, meslek kuruluşları ve benzeri bütün sivil toplum kuruluşu yöneticilerinin katılımıyla temayül yoklaması yapacaklarını belirterek, "23 Mart'ta yapılacak temayülde sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de görüşü alınacak. Kullanılan oylar çuvallara konularak genel merkezimizdeki SKM'ye gönderilecek" diye konuştu.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber