Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 27 Mart 2015 - 18:33 Yorum: 0

Genel seçime doğru

CHP Mersin Milletvekili Atıcı: “CHP’den başka bir partiye gidecek tek oy yoktur, olmayacaktır" dedi

Genel seçime doğru

BİNGÖL (AA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, oylarının HDP'ye kayacağına ilişkin “CHP’den başka bir partiye gidecek tek oy yoktur, olmayacaktır" dedi.

Atıcı, parti il binasında yaptığı açıklamada, HDP’nin barajı aşmak için CHP’nin oylarına talip olduğunu ileri sürdü.

Hiçbir siyasi partinin iktidardan başka bir hedefinin olmaması gerektiğini savunan Atıcı, şöyle dedi:

“Hangi parti olursa olsun, hedef barajı aşmak olamaz, hedef iktidar olur. İktidar hesabı yaparken de birkaç parametreyle beraber yoğunlaşmak lazım. Eğer HDP yüzde 10 barajını aşarsa ki aşacağı kesin. Bütün rakamlar bunu gösteriyor. Diyelim ki HDP yüzde 10 barajını aştı peki ne olacak? İktidar mı olacak? İktidar hedeflemesi lazım ama tek başına ama koalisyon içerisinde. Eğer HDP yüzde 10 barajını aşarsa, Cumhuriyet Halk Partisi eğer yüzde 30’un üzerinde oy alamaz ise HDP’nin alacağı bir oyun, barajı aşmanın Türkiye’ye bir faydası olmaz."

Atıcı, İç Güvenlik Paketini engellemek için CHP, MHP ve HDP’nin karşı oylarına rağmen başaramadıklarını itiraf ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gerçi birçok maddesini geri çektiler ama yinede yasallaştı engelleyemedik. Yani HDP’nin sadece yüzde 10 barajını aşması Türkiye’ye yetmiyor. Cumhuriyet Halk Partisinin de yüzde 30’un üzerinde oy alarak, yüzde 35’lere vararak, mümkünse tek başına değilse, bir koalisyonla Türkiye’yi yönetmesi gerekiyor. Bu koalisyonun içerisinde HDP yer alabilir mi? Alabilir bilmiyoruz ama böyle bir koalisyonu kurabilmek için sadece HDP’nin yüzde 10 barajını aşması yetmiyor. CHP’nin de iktidar alternatifi olduğunu göstermesi gerekiyor. ‘HDP barajı aşsın diye CHP’nin oylarını HDP’ye kaydıralım’ böyle bir talep ahlaki açıdan herkesi zora sokar. Herkes kendi oyuna sahip çıkacak. CHP’den başka bir partiye gidecek tek oy yoktur, olmayacaktır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber