Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Mart 2015 - 15:48 Yorum: 0

Genel seçimlere doğru

ŞIRNAK (AA) - 21 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucunda tekerlekli sandalyeye bağlı olan bedensel engelli bir kişi Hakların Demokratik Partisi'nden (HDP) Şırnak'tan aday adayı oldu.48...

Genel seçimlere doğru

ŞIRNAK (AA) - 21 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucunda tekerlekli sandalyeye bağlı olan bedensel engelli bir kişi Hakların Demokratik Partisi'nden (HDP) Şırnak'tan aday adayı oldu.

48 yaşındaki Behçet Aşkın, 1994 yılında Kuzey Irak'ta geçirdiğini belirterek, 2 yıl boyunca birçok hastanede tedavi gördüğünü söyledi.

Türkiye'de kendisi gibi engelli olan birçok kişinin sorunlarını dile getirmek için siyaseti girmek istediğini belirten Aşkın, şöyle konuştu:

"Engellilerin bir çok sorunu var. Çarşıya çıkamıyor, yollarda yürüyemiyoruz. Yani bu tür insanların sesi olmak için ve bunları en yüksek düzeyde mecliste dile getirmek için siyasete girmeye karar verdim. Her şeyin bir ilki var. Şırnak'ta da bende bir ilke imza atmak istedim. Şırnak'ın ilk bedensel engelli milletvekili aday adayı oldum. Bütün halktan isteğim seçim günü herkesin oy kullanmaya gitmesidir."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber