Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Mart 2015 - 17:03 Yorum: 0

Genel seçimlere doğru

CHP Parti Meclisi Üyesi Ordu Milletvekili Yıldız: "CHP iktidarında emekli maaşı en az bin 500 lira olacak, ayrıca emekliler dini bayramlarda birer maaş ikramiye alacaklar"

Genel seçimlere doğru

ORDU (AA) - CHP Parti Meclisi Üyesi Ordu Milletvekili İdris Yıldız, "CHP iktidarında emekli maaşı en az bin 500 lira olacak, ayrıca emekliler dini bayramlarda birer maaş ikramiye alacaklar" dedi.

Yıldız, katıldığı bir programda partisinin seçim projelerini açıkladı. 

AK Parti'nin sosyal güvenlik politikalarının emekli, engelli ve esnaf için yetersiz olduğunu öne süren Yıldız, CHP olarak geleceği emeklilerle, engelli yurttaşlarla, esnafla birlikte kuracaklarını söyledi.

Yıldız, 11 milyon emekli, 8,5 milyon engelli ve 2 milyondan fazla esnaf ve sanatkarlara yönelik CHP'nin projelerinin hazır olduğunu, toplumdaki her kesimden vatandaşın sorunlarının çözümüne yönelik çok ciddi şekilde hazırlık yaptıklarını ifade ederek şunları kaydetti:

"CHP iktidarında emekli maaşı en az bin 500 lira olacak, ayrıca emekliler dini bayramlarda birer maaş ikramiye alacaklar. İlerleyen günlerde taşeron işçilerimizin, gençlerimizin, öğretmenlerimizin, kadınlarımızın, çocuklarımızın, yaşlılarımızın, öğrencilerimizin sorunlarına derman olacak projeleri de paylaşacağız. Ürettiğimiz projelerde sorunları kısa süreli çözen değil, ortadan kaldıran fikirler olmasına gayret edeceğiz. Türkiye’de 11 milyon emeklimiz var. Bu kesim ekonomik olarak, sağlık konusunda ve sosyal alanda çok ciddi sıkıntılar yaşıyor. Ekonomik olarak her 10 emekliden 8’i açlık sınırının altında emekli aylığı alıyor. Her 10 emekliden 7’sinin aylığı, mutfak masraflarına yetmiyor. Her 10 emekliden 3’ü geçinebilmek için başkasından yardım alıyor. Sağlık konusunda, her 2 emekliden 1’i düzenli olarak ilaç kullanıyor. Sağlık hizmeti almaya çalışan emeklilerimiz, ek ücret ve fark ödemeye zorlanıyor. İktidarımızda emekli en az bin 500 lira alacak. Emeklilerimizin bütün sorunlarını çözeceğiz. Bunun sözünü veriyoruz."

Engellilere yönelik düzenlemelerinin olacağını da anlatan Yıldız, şöyle devam etti:

"Bakıma muhtaç engellilere yoksulluk durumu aramadan bakım hizmeti vereceğiz. Evde bakım aylığı alan yurttaşlarımıza sigorta yapacağız. Kısa ve uzun süreli kurumsal bakım hizmetlerini yaygınlaştıracağız. Özel beslenme ihtiyacı olan engellilerin beslenme ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayacağız. Engelli yurttaşlarımız sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacak. Tüm engelli yurttaşlarımızı herhangi bir ölçüte bakılmaksızın sosyal güvenlik kapsamına alacağız. Engellilerin tüm tıbbi malzeme ve ihtiyaçlarını ücretsiz karşılayacağız. Engellilerin rehabilitasyonunu, sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlerle ilgili tüm yasalara ve engellilere özel yasalara dahil edeceğiz. Engelli yurttaşlarımız eğitim hakkından eşit yararlanacak. Tüm engellilere koşullarına uygun eğitimi eşit, nitelikli ve ücretsiz sağlayacağız. Engellilerin bütünleştirici bir ortamda eğitim alabilmesi için öncelikle eğitim kurumlarının fiziksel koşullarını engellilere uygun hale getireceğiz. Tüm altyapı hizmetlerini engellilere uygun şekilde yeniden düzenleyeceğiz."

Yıldız, esnafları da unutmadıklarını belirterek, "Adil olmayan piyasa koşullarından esnafımızı koruyacağız AVM ve hipermarketlere küçük esnafı koruyacak yasal sınırlamalar getireceğiz. Kriz dönemlerinde esnafın borçlarını erteleyeceğiz. Elektrik ve akaryakıtta esnafa özel indirimler sağlayacağız. Kamu esnafa yol gösterecek esnafa sadece mali değil, stratejik destek de sağlayacağız. Esnafın rekabet gücünü artıracak is modellerinin geliştirilmesine katkı sağlayacağız. Kamu alımlarında yerli ara mallarla üretime öncelik vereceğiz" ifadesini kullandı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber