Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Ekim 2016 - 11:18 Yorum: 0

‘Genel Zihinsel Yetenek Destek’ kursu açılıyor

KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Milli Eğitim, Halk Eğitim Merkezi ve Lüleburgaz Belediyesi tarafından üstün zekalı öğrenciler...

‘Genel Zihinsel Yetenek Destek’ kursu açılıyor

KIRKLARELİ (İHA) – Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Milli Eğitim, Halk Eğitim Merkezi ve Lüleburgaz Belediyesi tarafından üstün zekalı öğrenciler için ortaklaşa "Genel Zihinsel Yetenek Destek" kursu düzenlenecek.

'Genel Zihinsel Yetenek Destek" kursu hakkında Lüleburgaz Rehberlik Ve Araştırma Merkezi'nde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Lüleburgaz Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Barbaros Görkem Şinikoğlu, Lüleburgaz Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü İbrahim Zengin, Lüleburgaz Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Erdi Parkan ve öğrenci velileri katıldı.

"Üniversiteye gitmeden önce belki üniversitedeki arkadaşlarından bile daha önde olmalarına imkan sağlayacağız"

Öğrenci velilerine açıklamalarda bulunan Zengin, "Lüleburgaz Belediyesi olarak başlattığımız bir projemiz var, Bilişim Garaj Akademisi bu projenin altılığını Gazi Üniversitesi Prof. Dr. Selçuk Özdemir ve ekibi sağlıyor. 2 yıllık bir proje burada başlayan çocuklarımız başlangıçta 3D tasarım daha sonra programlama, robot üretim ve tasarım, web programlama, web tasarım, bundan sonra bu öğrenmiş oldukları tüm bilgiyi ilerleyen aşamalarda nasıl kullanacaklarını rol modellerle öğrendiği girişim ve bilişimcilik derslerini alıyorlar. Bu seneki müfredatımızın içerisinde sistem eğitimlerini de dahil ettik. Aynı zamanda mobil uygulama tasarlama ve geliştirme konularında da çocuklar eğitimlerini alıyorlar. Yeni başlayan kursiyerlerimiz mobil yazılım ile başlıyorlar. Burada sizin çocuklarınızla oturduğumuz grupla da mobil yazılımla başlayıp tekrardan robot tasarım, 3D tasarım, web programlama, bilişimde girişimcilik, web tasarım derslerini alacaklar ve devam edecekler. İlerleyen programlarda bu eğitimler bittikten sonra sistem eğitimlerine başlayacağız. Sistem eğitimlerinde de bu sefer bilişimin yanında matematik, fizik, kimya, biyoloji eğitimlerini dahil edeceğiz. Proje ekipleri oluşturulup bu proje ekipleri onlara verilmiş olan projeleri hayata geçirecekler. Böylelikle çocuklara üniversiteye gitmeden önce belki üniversitedeki arkadaşlarından bile daha önde olmalarına imkan sağlayacağız" dedi

"Uzun soluklu bir eğitim "

Kursun içeriği hakkında bilgi veren Zengin, "Çocuklar burada kendileri de zaman zaman oraya gidip neler yapıldığını görerek rol model olarak onları da örnek alarak fikir sahibi olabilecekler. Bilişim Barış Akademisi'ndeki eğitimin diğer yerlerde yapılan eğitimlerden farkı uzun soluklu bir eğitim ve içeriğinin çok dolu olması. Biz çocuklarımıza Lüleburgaz Belediyesi olarak Halk Eğitim Müdürlüğü ile beraber başlattık. Şimdi de rehber araştırma merkezimizle sizin çocuklarınızı da dahil alarak devam etmek istiyoruz ve ücretsiz olarak bundan faydalandıracağız. Teorik bilgiyi bilişimbarısakademisi.com sitesinden 7/24 istedikleri zaman oradaki dersleri takip ederek, pratik olarak da bilgiyi haftada bir gün belirlenecek saatte burada bir buçuk saatte bilgisayar atölyemizde rehber öğretmen eşliğinde alacaklar. Çocuklar takıldıkları yerlerde rehber öğretmene soru sorabilecekler. Zaman zaman gruplar oluşturup projeler üretmelerini isteyeceğiz ve böylelikle kendi aralarındaki iletişimi de arttırmış oluyoruz. Sınıflarımızda herkese bir bilgisayar var. Robot tasarımda normalde Ted Kolejlerinde 3 kişiye 1 tane robot kiti veriyorlar fakat bizde her çocuğa 1 kit düşüyor. Orada kendilerine göre almış olduğu kitler var ve orda kendileri orada robot tasarlamaya başlıyorlar, devre kodluyorlar" ifadelerini kaydetti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber