Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Türkiye 23 Kasım 2016 - 15:48 Yorum: 0

Genelkurmay Başkanı Akar’dan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, yayımladığı mesajla Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Genelkurmay Başkanı Akar’dan 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, yayımladığı mesajla Öğretmenler Günü'nü kutladı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Akar mesajında, "İrfan ordumuzun fedakâr mensubu değerli öğretmenlerimiz; yürekleri vatan sevgisiyle çarpan, ülkemizin ve TSK'nın yarınlarının teminatı olacak gençlerimizin yetiştirilmesinde; personelimizin mesleki niteliklerinin geliştirilmesinde önemli paya sahip siz, saygıdeğer öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü'nü gönülden kutluyorum. Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Memleketi, milleti kurtarmak isteyenler için vatanseverlik, temiz yüreklilik, fedakarlık gerekli olan özelliklerdendir. Fakat bir toplumdaki hastalığı görmek, onu tedavi etmek, toplumu asrın gereklerine göre ilerletebilmek için bu özelliklerin yanında, ilim ve fen lazımdır. İlim ve fenle ilgili faaliyet merkezi ise mekteptir. Okul; genç beyinlere insanlığa hürmeti, millet ve memlekete sevgiyi, şerefi ve bağımsızlığı öğretir" sözüyle çizdiği hedefler doğrultusunda değerli öğretmenlerimizin genç kuşaklarımızı yetiştireceklerine olan inancım tamdır" ifadelerini kullandı.

Eğitimin ülkenin ve milletin güvenliği için ölümü seve seve göze almayı gerektiren askerlik mesleğinde her şeyden önemli olduğunun altını çizen Akar, "Bizi biz yapan; karşılaşacağımız her türlü sorunun çözümünde ana başvuru noktası olan temel değerimiz ise ancak doğru bir eğitimle kazanacağımız askerlik nosyonudur. Eğitim süreçleriyle yerleştirdiğimiz askerî formasyon ise vatana hizmeti, her koşulda tek gayemiz kılmış ve bağrından çıktığımız asil Türk milletine sadakatle bağlılığımızın en önemli göstergesi olmuştur. Askerin gerçek anlamda yetişmişliğinin göstergesi olan ve doğru zamanda doğru işin yapılmasını sağlayan alışkanlıklar ve beklenmeyen durumlara karşı gösterilen refleksler; eğitim yoluyla kazanılan önemli değerler arasında yer almaktadır. TSK'nın eğitim sürecinde, köklü gelenekler ve deneyimlere dayanan kazanımları zamanla teamüllere dönüşmektedir. Sabırla sürdürülen bu uygulamalar; bilahare öncelikle kurallaşmış, kararlılıkla uygulanan kurallar ise gelecek nesillere ışık tutan birer meşale olarak kurumsal bir nitelik kazanmıştır" dedi.

"Verilen eğitim; nihai olarak vatan ve bayrak için gerektiğinde canını hiç düşünmeden feda edebilecek bir sorumluluk şuuru oluşturmaktadır" diyen Akar, mesajında şunları kaydetti:

"Kıymetli öğretmenlerimizin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı hedefler uğrunda özveri ve kararlılık içinde çalışacaklarından asla şüphem yoktur. Öğretmenler Günü vesilesiyle ulusumuzun her ferdinin doğru hedefler uğrunda yetiştirilmesi için emek veren, geleceğimizin teminatı gençlerimizi her türlü tehlikeden haberdar edip aynı zamanda tehditlere karşı hazırlıklı olarak eğiten, egemenlik ve bağımsızlığına daima sahip çıkan nesiller yetiştiren ve Türk Silahlı Kuvvetlerine hizmeti geçmiş tüm öğretmenlerimizi şükranla; Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılanları minnetle anar; milletimizin güzel günlere ulaşması yolunda adanmışlık ruhuyla çalışan bütün öğretmenlerimize sağlık, başarı ve esenlikler dilerim."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber