Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 12 Eylül 2016 - 09:03 Yorum: 0

Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar’dan, askerlere evlenin talimatı

Suriye sınırındaki karakollarda görev yapan askeri personeli ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar, konuştuğu askerlere evli olup olmadığını sordu.

Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar’dan, askerlere evlenin talimatı

Suriye sınırındaki karakollarda görev yapan askeri personeli ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar, konuştuğu askerlere evli olup olmadığını sordu. Askerlerin nişanlı veya bekar olduğunu öğrenen Akar, askerlere evlenmeleri talimatını verdi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, kuvvet komutanları ve Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ile birlikte Suriye sınırındaki Hudut karakollarını ziyaret etti. Bayram namazının ardından Karkamış Köprübaşı Hudut Karakolu'nda askerlerle görüşen Hulusi Akar, askerlere evli olup olmadığını sordu. Görüştüğü 3 askerden 2'sinin nişanlı birinin ise bekar olduğunu söylemesi üzerine Akar, tüm askerlere evlenmesi talimatı verdi. Akar'ın talimatı ile Başbakan Yardımcısı Kaynak ise askerlerin evlenmesi için gerekli finansman desteği devlet olarak karşılayacakları müjdesini verdi. Akar, askerlerin birlik komutanlarına da askerlerin evlendirilmesi talimatını vererek, askerlerin evlendirilirken kendisine de haber verilmesini istedi.

Bayram kutlaması

Gazetecilere kısa bir açıklama yapan Genelkurmay Başkanı Akar, Türkiye devletinin bütünlüğü, Türk milletinin birliği için tüm gayreti gösterdiklerini belirtti. İslam aleminin bayramını kutlayan Akar, "Türkiye'mizin, milletimizin birliği ve bütünlüğü için tüm gayreti gösterdik, göstermeye devam edeceğiz. Büyük bir azim ve kararlılıkla, büyük bir fedakarlıkla, kahramanlıkla, kendilerine verilen görevleri en iyi şekilde yaptılar. Bundan sonra da yapacaklarını tüm kalbimizle inanıyorum. Hepimizin Bayramı kutlu olsun" dedi.

Fırat kalkanı harekatı

Akar, gazetecilerin sorusu üzerine Fırat kalkanı operasyonunun devam ettiğini kaydetti. Teröristlerin sınırdan temizlenene kadar harekatın süreceğini vurgulayan Akar, "Fırat Kalkanı operasyonu devam ediyor. Tüm teröristler, bitinceye kadar, tek bir terörist kalmayıncaya kadar, hudutlarımız güven altında oluncaya kadar, halkımızın mutlu ve müreffeh yaşaması için herhangi bir tehdit ve riske maruz kalmayıncaya kadar güvenlik güçleri olarak, askerimiz, polisimiz, jandarmamız, korucumuz, bu mücadeleyi verdiler, vermeye devam edecekler" diye konuştu.

Bayram namazını Karkamış Merkez Çarşı Camii'nde kılan Genelkurmay Başkanı Akar ve Başbakan Yardımcısı Kaynak, sınır karakollarını ziyaretini sürdürüyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber