Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 02 Mart 2015 - 15:08 Yorum: 0

Genelkurmay, şehit ailelerini Ankara'da ağırlayacak

GNPP Başkanı Korgeneral Erdoğan, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir şehit ailesini, 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Genelkurmay Başkanlığı'nda düzenlenecek etkinliğe davet etti

Genelkurmay, şehit ailelerini Ankara'da ağırlayacak

SAKARYA (AA) - Genelkurmay Plan ve Prensipler (GNPP) Başkanı Korgeneral Alpaslan Erdoğan, Sakarya'nın Hendek ilçesindeki bir şehit ailesini, 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla Genelkurmay Başkanlığı'nda düzenlenecek etkinliğe davet etti.

Genelkurmay Başkanlığı, şehit aileleriyle bağları güçlendirmek amacıyla 17-19 Mart'ta düzenlenecek etkinlikte 24 şehit ailesini misafir edecek.

Bu kapsamda Sakarya'ya gelen GNPP Başkanı Korgeneral Erdoğan, Hendek ilçesinde Şehit Levazım Teğmen Gökhan Yaşartürk’ün ailesini ziyaret etti. Erdoğan, Hacı Ahmet-Nurdane Yaşartürk çiftine, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel imzalı davetiyeyi sundu.

Korgeneral Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Genelkurmay Başkanı Özel adına davetiye vermek üzere görevlendirildiğini söyledi.

Ziyaretinde bulunduğu şehit ailesinin akrabası olduğunu ve bundan mutluluk duyduğunu dile getiren Erdoğan, "Şehidimizin annesi ağabeyimin kızı. Dolayısıyla şehit bizim şehidimiz, ben de şehit ailesiyim. O yüzden bu seneki faaliyette Genelkurmay Karargahında daha sonra da Ankara'da bazı faliyetler icra edilecek. Bu kapsamda icra edilecek faaliyetlere Genelkurmay Başkanımız, Yaşartürk ailesini de davet etti" diye konuştu.

Şehidin babası Yaşartürk de ziyaretten ve 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla düzenlenecek etkinliğine davet edildikleri için çok mutlu olduklarını dile getirerek, Genelkurmay Başkanlığı'na teşekkür etti. 

"Türk Silahlı Kuvvetleri, dağlara 'önce vatan' yazar" diyen Yaşartürk, "Vatansız hürriyet, mülkiyet, namus yani kısacası hiçbir şey olmuyor. Yakınımızdaki bir ülkede bir terör örgütü bir ülkeyi işgal etti. Vatan ellerinden gitti, vatandaşlarının evlerini dağıttılar, hanımlarını kaçırdılar. Bu aziz vatana ve şanlı bayrağa benim, eşimin tüm ailemin canı feda olsun. Oğlumuzun şehit düşmesinden dolayı da gururluyuz, vatan için şehit düştü" ifadesini kullandı.      

Şehidin annesi Nurdane Yaşartürk ise evlat kaybetmenin zor olduğunu belirterek, "Vatan sağ olsun. Böyle etkinlikler ve ziyaretler bizi çok sevindiriyor. Sağ olsunlar bizi sık sık ziyaret ediyorlar. Oğlumuzu hiç aratmıyorlar. Her türlü ihtiyacımıza koşuyorlar, sağ olsunlar. Hepsine çok teşekkür ediyorum" dedi.   

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber