Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Sağlık 03 Mart 2021 - 10:53 Yorum: 0

"Genetik Hastalıkları Tanı Merkezi" yurt dışına hasta göndermenin önüne geçti

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yer alan "Genetik Hastalıkları Tanı Merkezi'nde birçok çocukluk çağı ve erişkin dönemde rastlanılan...

'Genetik Hastalıkları Tanı Merkezi' yurt dışına hasta göndermenin önüne geçti

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde yer alan "Genetik Hastalıkları Tanı Merkezi'nde birçok çocukluk çağı ve erişkin dönemde rastlanılan genetik hastalığa tanı konuluyor. Genetik Hastalıkları Tanı Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Özge Özay, "Son 20-30 yılda genetik alanda oldukça yol kat ettiğimizi söyleyebilirim. Daha önceden sadece yurt dışında belli başlı araştırma merkezlerinde yapılan bazı testler şu anda bizim merkezimizde rutin olarak yapılabilir" dedi.

Son teknoloji cihazlar kullanarak 4 yıldır bölgede hizmet veren Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye'de sadece 5 tane bulunan "Genetik Hastalıkları Tanı Merkezi'yle de adından söz ettiriyor. Son 20-30 yılda Türkiye'nin gelişme gösterdiği alanlardan biri olan "Genetik Hastalıkları Tanı" alanında birçok test, artık yurt dışına gitmeye gerek kalmadan hastanelerde ücretsiz olarak yapılıyor.

Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki merkez, kalıtsal hastalıklar üzerine moleküler genetik, sitogenetik ve klinik genetik alanlarında hizmet veriyor.

Genetik Hastalıkları Tanı Merkezi Sorumlusu Genetik Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özge Özay, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Birçok bölümden hasta müracaatı olduğunu belirten Özay, "Merkezimizde hem genetik hastalıklara yönelik poliklinik hizmetleri hem de laboratuvar test hizmetleri sunuluyor. Bu bölgede oldukça yaygın olarak görülen bir sürü genetik hastalığa moleküler ve sitogenetik düzeyde tanı vermiş oluyoruz. Özellikle kadın doğum, nöroloji, onkoloji, pediatri gibi branşlardan çok sayıda hasta müracaatı oluyor" diye konuştu.

"İyi teknolojik bir altyapımız ve test portföyümüz var"

Son teknoloji cihazlar sayesinde dünyanın birçok yerinde rutin olarak uygulanan testlerin Adana'da da yapılabildiğini aktaran Özay, daha sonra şunları söyledi:

"Merkezimiz şu anda teknik donanım olarak dünyanın birçok yerinde rutin olarak uygulanan hemen bütün moleküler testleri yapabilecek konumdadır. Son derece iyi teknolojik bir altyapımız ve test portföyümüz var. Bu nadir hastalıkların tanısıyla ilgili merkezimizde rutinde birçok test yapılıyor. Aynı zamanda bu hastalara klinik muayene ile de hizmet veriliyor."

"Genetik alanındaki gelişmeler ivmeli ve hızlı oluyor"

Çukurova Bölgesi'nde görülen genetik hastalıkları sıralayan Doç. Dr. Özge Özay, bu hastalıklara da Adana'da tanının kısa sürede koyulabildiğini belirterek, "Özellikle bu bölge için çok yaygın olan ailevi Akdeniz anemisi, ailevi Akdeniz ateşi, kistik fibrozis gibi birçok çocukluk çağı hastalığına ve de erişkin dönemde rastladığımız birçok genetik hastalığa merkezimizde tanı koyma şansımız var. Genetik alanındaki gelişmeler son derece ivmeli ve hızlı bir şekilde oluyor. Son 20-30 yılda oldukça yol kat ettiğimizi söyleyebilirim. Daha önceden sadece yurt dışında belli başlı araştırma merkezlerinde yapılan bazı testler şu anda bizim merkezimizde rutin olarak yapılabilir konumda" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber