Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 12:43 Yorum: 0

Gerçek Meydana Adım Adım

Osmangazi Belediyesi, Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi için hummalı bir çalışma yürütüyor.

Gerçek Meydana Adım Adım

Osmangazi Belediyesi, Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi için hummalı bir çalışma yürütüyor. Proje için bölgede kamulaştırılan 35 binanın 18'i yıkıldı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın seçim döneminde vaat ettiği 16 vizyon proje arasında yer alan Kent Meydanı Projesi, gerçek bir kent meydanına sahip olmayan Bursa'nın kanayan yarasına merhem olacak. Toplam 35 hektar alanda yürütülecek projenin hayata geçmesiyle birlikte Bursa'nın tam merkezindeki çöküntü alan yerini kente vizyon katacak bir meydana bırakacak. Dev proje için bölgede toplam 9 bin 859 metrekarelik alanı oluşturan 35 dükkan kamulaştırıldı. Yıl sonuna kadar bölgede 16 bin metrekare alan daha kamulaştırılacak. Kamulaştırılan 18 dükkanın yıkımı gerçekleştirilirken, geriye kalan 17 dükkanın tahliye işlemleri devam ediyor. Osmangazi Belediyesi, kamulaştırmalar için hak sahiplerine toplam 45 milyon 644 bin TL ödeme yaptı.

Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm projesi vatandaşların da biran önce hayata geçmesini istediği projelerin başında geliyor. Bursa'nın tam göbeğinde yer alan kötü görüntünün kente büyük zarar verdiğini belirten vatandaşlar, Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm projesi ile birlikte şehir merkezinin çehresinin değişeceğini, bunun da kente önemli bir değer katacağını savunuyor. Bölgede yürütülen çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten vatandaşlar, Bursa'yı gerçek kent meydanına kavuşturacağı için Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkürlerini sundu.

"BU PROJE BÜTÜN BURSA'NIN HAYALİ"

Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'ni hayata geçirmek için kararlılıkla çalıştıklarını ifade eden Başkan Dündar, "Bu proje Bursa halkının uzun yıllardır beklediği bir proje. İnşallah bu projeyi hayata geçirmek bize nasip olacak. Defalarca söylediğimiz gibi bizim bölge için bir hayalimiz var. Hedefimiz meydanın altından geçen caddeyi yol altına alarak meydan ile alt taraftaki mahalleleri üstten birleştirip bir yaya aksı oluşturabilmek. Türkiye'nin 4. Büyük kenti Bursa maalesef gerçek bir kent meydanına sahip değil. Bunun eksikliğini de tüm halkımız hissediyor. Kentimizin bu eksikliğini gidermek ve Bursa'mıza vizyon kazandırmak. Proje kapsamında yürütülen kamulaştırmaların maliyetinin 150 milyon lira dolayında olacağı öngörülüyor. Kamulaştırmaların yarısından fazlasını tamamladık. 2016 yılında kamulaştırma işlemlerini sonlandırıp projeyi başlatmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Gerçek Meydana Adım Adım

Gerçek Meydana Adım Adım

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber