Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 20 Ağustos 2014 - 04:13 Yorum: 0

"Gerçek olup olmadığını belirlemek için çalışıyoruz"

Beyaz Saray, Amerikan istihbaratının IŞİD terör örgütü tarafından Amerikalı bir gazetecinin kafası kesilerek öldürülmesini gösterdiği iddia edilen videonun gerçek olup olmadığını belirlemek için çalıştığını belirtti.

'Gerçek olup olmadığını belirlemek için çalışıyoruz'

Beyaz Saray, Amerikan istihbarat camiasının, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü tarafından Amerikalı bir gazetecinin kafası kesilerek öldürülmesini gösterdiği iddia edilen videonun gerçek olup olmadığını belirlemek için çalıştığını belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Caitlin Hayden, yaptığı açıklamada, Amerikalı gazeteci James Foley'nin IŞİD nedeni ile öldürülmesini gösterdiği iddia edilen videoyu gördüklerini kaydetti.

İstihbarat camiasının, videonun gerçek olup olmadığını olasıdır bulunan en seri şekilde belirlemek için çalıştığını belirten Hayden, Şayet video gerçekse, masum bir Amerikalı gazetecinin vahşice öldürülmesinden dehşete düşeceklerini anlatım etti.

James Foley, Suriye'de, merkezi Boston'da bulunan web sitesi GlobalPost için çalışırken Kasım 2012'de kaybolmuştu. Serbest haberci şekilde çalışan Sotloff'tan da Ağustos 2013'ten buyana haber alınamıyordu.

Amerikan medyasındaki haberlere göre, internet ortamında yayınlanan videoda, James Foley'nin, Amerikan hükümetini 'benim gerçek katillerim' şekilde tanımladığı bir İzah okumasının ardından kafası kesilerek öldürülmesi gösteriliyor.

Adının Steven Joel Sotloff bulunduğu belirtilen ve Foley benzeri Suriye'deki iç savaşı takip ederken kayıplara karışan başka bir rehine gazeteci daha sonra videoda görünüyor. Foley'yi öldüren ve sesi İngiliz aksanına benzeyen bir kişi, Sotloff'u tanıtıyor ve 'Obama, bu Amerikan vatandaşının yaşamı senin bir sonraki kararına bağlı' diyor. Videoda ayrıca, ABD Başkanı Barack Obama'nın 7 Ağustos'ta orduya IŞİD'e karşı hava saldırıları düzenleme yetkisi verdiği açıklamasından bir bölüm de yer alıyor.

Muhabir: Mehmet Toroğlu

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber