Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 23 Eylül 2017 - 11:38 Yorum: 0

Geri dönüşümde kazanan çocuklar

Kâğıt müsveddeleri, atık kumaşlar, yarım kalmış tahtalar yeniden kullanım için dönüştürüldü, bu ürünlerin satışından elde edilen gelir, ilkokul...

Geri dönüşümde kazanan çocuklar

Kâğıt müsveddeleri, atık kumaşlar, yarım kalmış tahtalar yeniden kullanım için dönüştürüldü, bu ürünlerin satışından elde edilen gelir, ilkokul öğrencilerinin okulunu güzelleştirdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin oluşturduğu Sosyal Sorumluluk Proje Topluluğu, İzmir-Menderes Sancaklı Ahmetçik İlkokulu'nun eğitim odasını yeniden tasarladı. Eğitim odalarına kavuşan öğrenciler, yeni eğitim dönemine daha büyük bir heyecanla başladı.

Mıntıkadan sanata

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Didem Kan-Kılıç, geçtiğimiz şubat ayında fakültede öğretim üyeleri ve öğrencilerle, "mıntıka" temizliği yaptıklarını elde ettikleri atık malzemelerle, defterler, kolyeler, kalemlikler, lambalar, bebekler, çantalar oluşturduklarını anımsattı. Kılıç, "Sosyal sorumluluk projelerinin başarısının toplumun gerçek ihtiyaçları ile uyumlu olması gerekliliğine inanıyoruz. Bu amaçla fakülte binası içinde bir mıntıka temizliği yaptık. Bu temizlik sırasında, öğrenci projelerinden arta kalan malzemeler toplanmış ve tekrar kullanılabilen bu malzemelerle ana malzemesi kâğıt olan yeni ürünler tasarladık. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde de bu eserleri "Geri-Kazan! Üst- Dönüşüm Tasarım" sergisinde Kollektif Hareket adıyla sergiledik. Sergiden sonra düzenlenen organizasyonla birlikte sergi ürünlerinin satışını gerçekleştirdik. Elde ettiğimiz gelirle de Menderes'in Sancaklı Köyü'nde bulunan 15 sınıflı ilköğretim öğrencilerinin kullanımı için eğitim odası yaptık" dedi.

Enerji ve yetenekleri topluma armağan

Proje ekibinde Öğretim Görevlileri İpek Kaştaş Uzun, Selin Gülden, öğrenciler Anıl Nayır, Gözay Tepekesici, Fatih Kurt ve Ömer Akkaş'ın yer aldığını aktaran Kılıç, enerji ve yeteneklerini tasarımın toplumsal yönlerine yoğunlaştırdıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Geri dönüşümde kazanan çocuklar

Geri dönüşümde kazanan çocuklar

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber