Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Mart 2015 - 13:43 Yorum: 0

"Geri Dönüşümle Kaliteli Hayat Projesi"

Edirne'deki muhtarlar, proje kapsamında bilgilendirildi

'Geri Dönüşümle Kaliteli Hayat Projesi'

EDİRNE (AA) - Avrupa Birliğinin IPA Bulgaristan - Türkiye Sınır Ötesi Programı tarafından finanse edilen "Geri Dönüşümle Kaliteli Hayat Projesi" kapsamında köy muhtarları bilgilendirildi. 

Projenin lider ortağı Edirne merkez ilçe ve Süloğlu Süt Üreticileri Birliği, bir restoranda toplantı düzenledi.

Proje Koordinatörü Zeynep Karakuş, toplantıda, tarımsal ilaçlar, ambalajları ve geri dönüşüm çözümleri konusunda muhtarlara bilgi verdi.

Projenin bütçesinin 97 bin avro olduğunu ve doğayı, çevreyi korumaya yönelik alınan tedbirlere katkı bulunmak istediklerini ifade eden Karakuş, "Trakya Bölgesi'ni düşündüğümüzde gelir kaynağının büyük bir çoğunluğunu tarım oluşturmakta. Dolayısıyla tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan çevre kirliliğini önlemeye yönelik tedbirler almaya çalıştık” dedi.

Edirne Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Suiçmez de projenin nisanda tamamlanacağını söyledi.

Proje kapsamında alınan konteynerleri 20 köye yerleştirdiklerini belirten Suiçmez, şunları kaydetti:

"Doğaya, çevreye zarar vermemeliyiz. Çünkü bu doğayla çevreyle en fazla iştigal olan toplum bizleriz. Meralarımızdan en fazla biz faydalanıyoruz ve meralara en çok biz sahip çıkmalıyız. Bunun yanında meralarda bulunan göletlere çeşmelere de biz sahip çıkmalıyız. Çok bilinçsizce ilaç tenekeleri göletlere atılıyor, çeşme kenarlarına bırakılıyor. Hedefimiz mümkün mertebe bunları koyduğumuz konteynerlerden toplayarak bertarafını sağlamak."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber