Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:27 Amasya’da ahırda çıkan yangın söndürüldü21:17 Kenya Genelkurmay Başkanı Ogolla helikopter kazasında hayatını kaybetti21:16 CHP Genel Başkanı Özel: "Bugün beka sorunu her 4 gençten üçünün bavulları z...21:11 A Milli Kadın Hentbol Takımı’nın EURO 2024’teki rakipleri belli oldu21:07 Muğla heyeti Erasmus projesi için İspanya’ya gitti21:02 Babaeski’de tüp yüklü kamyonda korkutan yangın21:01 İtalya Dışişleri Bakanı Tajani: "(İran saldırısı) İsrail’in vereceği karşıl...21:00 Gölcük’te bungalovların kiralanması krizi belediye meclisine yansıdı: Gölcü...21:00 TBMM İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi20:59 Amasya AFAD’dan depremin sarstığı Tokat ve Yozgat’a destek ekibi20:56 Yalova’da 2 hektar ormanın yanmasına neden olan zanlı gözaltına alındı20:56 Başkan Tetik şehit yakınları ile bir araya geldi20:54 Skytrax’tan dünyanın en iyi 10 havalimanı arasına giren İstanbul Havalimanı...20:46 Yozgat’ta 3 ilçede okullar 1 gün süreyle tatil edildi20:45 Fare, araca 8 bin liralık zarar verdi20:45 Çankırı AFAD Arama Kurtarma Ekibi deprem bölgesine gönderildi20:45 Ferhat Akbaş: “Sonuna kadar şampiyonluğu kazanmak isteyen bir takımız”20:44 Elif Şahin: “Ya tamam ya devam maçıydı ve biz devam dedik”20:44 Yozgat Valisi Özkan: “Yaralımız yoktur”20:42 Mersin’deki kazada hayatını kaybeden işçi Osmaniye’de toprağa verildi
Yerel 14 Ekim 2016 - 10:43 Yorum: 0

Germencik’te cam şişeler geri dönüşüme gidecek

Germencik Belediyesi, cam atıkları geri kazandırmak için ilçe geneline 50 adet cam atık kumbarası koydu.

Germencik’te cam şişeler geri dönüşüme gidecek

Germencik Belediyesi, cam atıkları geri kazandırmak için ilçe geneline 50 adet cam atık kumbarası koydu.

Daha önce ambalaj atıklarının geri dönüşümünü sağlayan Germencik Belediyesi, şimdi de cam atıkların geri dönüşüme kazandırılması için ilçenin belirli noktalarına 50 adet cam atık kumbarası yerleştirdi.

Germencik Belediyesi ekipleri cam atıkların ilçe geneline yerleştirilen kumbaralara atılmasını teşvik etmek amacıyla, vatandaşa cam atıkların geri dönüşüme kazandırılması ile çevremizin neler kazanacağına dair bilgilendirme broşürü dağıttı.

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün bütün dünyada en büyük sorun atıklar. Gerek çevresel atıklar, gerek evsel atıklar, gerek cam atıkları veya diğerleri. İnsanız, çeşitli ihtiyaçlarımız var. Bu ihtiyaçlarımızı çeşitli şekillerde gidermemiz gerekiyor. Ama geride de bu dünyada bizden sonra yaşayacak çocuklarımıza, torunlarımıza sağlıklı bir doğa, ekolojisi korunmuş bir çevre bırakmamız gerekiyor. Bu geri kazanım çalışmamız Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca lisanslı bir işletme, ÇEVKO ve belediyemizin Temizlik İşleri Müdürlüğünün gayretleriyle gerçekleştirildi. "Cam Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması Projesi" kapsamında ilçemizin işlek noktalarına 50 adet cam atık toplama kumbaraları konuldu. İlerleyen süreç içinde kumbara sayısı çoğaltılarak tüm mahallelerimizde vatandaşımızın kullanımına sunulacak. "dedi.

"Çevre duyarlılığını arttıracağız"

Cam atık kumbaralarının çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm açısından büyük bir işlev gördüğünü belirten Başkan Akın, "Germencik Belediyesi olarak bu konuda duyarlı olduğumuzu gösteriyoruz. Kumbara uygulamasındaki amacımız hem çevresel sorumluluğumuza önem vermek hem de cam şişe ve kavanozların belirli noktalarda toplanarak tekrar ekonomiye kazandırılmasını sağlamak. Ayrıca yangın tehdidine karşı da katkı sağlamaktır. Halkımızın kullanmadıkları tüm cam atıklarını çöp kutularına değil de bu kumbaralara atmalarını istiyor ve tavsiye ediyoruz. Çocuklarımıza temiz bir dünya bırakmak istiyorsak buna dikkat etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu

Germencik’te cam şişeler geri dönüşüme gidecek

Germencik’te cam şişeler geri dönüşüme gidecek

Germencik’te cam şişeler geri dönüşüme gidecek

Germencik’te cam şişeler geri dönüşüme gidecek

Germencik’te cam şişeler geri dönüşüme gidecek

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber