Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 19 Eylül 2016 - 11:18 Yorum: 0

GESTAŞ 9 günde 148 bin araç taşıdı!

GESTAŞ 9 günlük bayram tatilinde günde ortalama 16 bin 500 araç taşıdı.

GESTAŞ 9 günde 148 bin araç taşıdı!

GESTAŞ 9 günlük bayram tatilinde günde ortalama 16 bin 500 araç taşıdı. 10 Ekim'de adalarda başlayacak, daha sonra diğer hatlarda da uygulanacak online bilet sistemiyle geçişler daha da hızlı olacak

Ramazan bayramında olduğu gibi bu bayram da kesintisiz seferlerle yoğunluğu eriten GESTAŞ, 9 günlük kurban bayramı tatilinde toplam 148 bin araç taşıdı. Lapseki-Gelibolu hattında 5, Çanakkale-Eceabat-Kilitbahir hattında 7, Gökçeada hattında 2, Bozcaada hattında 2, Güney Marmara hattında 1, ayrıca adalar için deniz otobüsü ve gezi gemisiyle hizmet veren GESTAŞ'ın günlük ortalama taşıdığı araç sayısı 16 bin 500'ü buldu. Geçen yıl aynı dönemde bu rakam toplam 115 bin araç, günlük ortalama 12 bin 700 araç civarındaydı. Geçen bayrama nazaran araç sayısında yüzde 29'luk artış yaşandı. Bayram boyunca taşınan yolcu sayısı ise yaklaşık 135 bin olarak gerçekleşti.

15 dakikada bir gemi kalktı

Ramazan Bayramı'nda ring sefer sistemiyle saatsiz çalışan seferler ve ek seferlerle bayram yoğunluğunu asgariye indiren GESTAŞ, iskelelerdeki bekleme sürelerini de azalttı. Bayram tatili boyunca hafta sonu sefer tarifesini uygulayan şirket, ekstra yoğun olan geliş ve dönüş günlerinde ise seferlerini sıklaştırdı. Bayram öncesinde de taahhüt edildiği gibi Çanakkale-Eceabat-Kilitbahir hattında hemen hemen 15 dakikada bir, Lapseki-Gelibolu hattında 25 dakikada bir, Bozcaada hattında 45 dakikada bir, Gökçeada hattında ise 1,5 saatte bir sefer düzenlendi.

Online bilet dönemi başlıyor

Bu yaz ilk kez Bozcaada dönüşlerinde online rezervasyon sistemini hizmete sunan GESTAŞ, yeni bir uygulamayı daha hayata geçiriyor; Online bilet, 10 Ekim'den itibaren adalarda daha sonra kademeli olarak diğer hatlarda Online Bilet hizmeti devreye girecek. GESTAŞ yolcuları, artık yola çıkmadan biletini cepten, tabletten veya bilgisayardan alabilecek. Ring seferler ve ek seferlerle azalan yoğunluklar, online bilet dönemiyle tamamen ortadan kalkmış olacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber