Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 07 Eylül 2016 - 15:33 Yorum: 0

GESTAŞ, bayrama hazır

Kurban bayramına sayılı günler kala GESTAŞ, yaptığı yazılı açıklamada Kurban bayramı süresinde vatandaşların sıkıntı çekmemeleri için bazı...

GESTAŞ, bayrama hazır

Kurban bayramına sayılı günler kala GESTAŞ, yaptığı yazılı açıklamada Kurban bayramı süresinde vatandaşların sıkıntı çekmemeleri için bazı önlemler aldıklarını duyurdu.

Ramazan Bayramı'nda saatsiz ve ek seferlerle bayram yoğunluğunu karşılayan GESTAŞ, Kurban Bayramı'na da hazırlıklı giriyor. Çanakkale-Eceabat-Kilitbahir hattında 15 dakikada, Lapseki-Gelibolu hattında 25 dakikada, Bozcaada hattında 45 dakikada, Gökçeada hattında ise 1 buçuk saatte bir düzenlenecek seferlerle tatilcilere hızlı ulaşım sağlanacak.

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasıyla nedeniyle Çanakkale'ye ziyaretçi akını yaşanması bekleniyor. Çanakkale Boğazı'nda araç ve yolcu taşımacılığını yürüten GESTAŞ, Ramazan Bayramı'nda da olduğu gibi 7 gün 24 saat kesintisiz seferlerle yoğunluğu karşılamaya hazır. GESTAŞ, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde gidiş dönüşlerle birlikte yaklaşık 180 bin araç taşırken, Kurban Bayramı'nda bu sayının daha da artması bekleniyor. Lapseki-Gelibolu hattında 5, Çanakkale-Eceabat-Kilitbahir hattında 7, Gökçeada ve Bozcaada hattında 2'şer; Güney Marmara hattında 1, ayrıca adalar için deniz otobüsü ile hizmet veren şirket, 18 gemilik filosuyla 7-24 göreve hazır.

Ramazan Bayramı'nı geçebilir

Ramazan Bayramı'nda ring sefer sistemiyle saatsiz çalışan seferler ve ek seferlerle bayram yoğunluğunu en aza indiren GESTAŞ, geçmiş dönemlerdeki bayram tatillerindeki ortalama ziyaretçi sayısının üzerinde bir yolcu yoğunluğu olmasına rağmen bekleme sürelerini azaltmayı başardı. Geçmiş dönemlerde günlük ortalama 17 bin 500 araç GESTAŞ gemilerini kullanırken bu rakam, Ramazan Bayramı'nda 20 bin seviyelerine ulaşmıştı.

Bozcaada dönüşlerinde rezervasyon kolaylığı

Bu yaz ilk kez Bozcaada dönüşlerinde online rezervasyon sistemini hizmete sunan GESTAŞ, yaz boyunca devam eden hizmeti bayram tatilinde de sürdürecek. Bozcaada'ya gelen yerli ve yabancı turistlere dönüşlerde geçiş kolaylığı sağlayan bu sistem, Kurban Bayramı tatilinde de adadaki ulaşımı bir hayli rahatlatacak. Saat 20.00'a kadar olan seferlerde www.gdu.com.tr üzerinden veya 444 0 752 numaralı çağrı merkezinden rezervasyon yaptırılması gerekirken 20.00'den sonraki seferler, sıra usulüyle gerçekleşiyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber