Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 16 Aralık 2014 - 11:33 Yorum: 0

Gezi Parkı olaylarına ilişkin davanın ilk duruşması başladı

Gezi Parkı olaylarına ilişkin aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı mensuplarının da bulunduğu 35 kişi hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı.

Gezi Parkı olaylarına ilişkin davanın ilk duruşması başladı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuksuz 35 sanık ve avukatları hazır bulundu. Duruşmaya, baro temsilcileri ve İstanbul Barosu Başkanı umut Kocasakal katılırken, CHP İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal, Umut Oran, Tunceli mebus Hüseyin Aygün, DGP Genel Başkanı Kütahya Milletvekili İdris Bal ve ressam Bedri Baykam da seyirci şekilde katıldı.

Duruşma başlamadan evvela Mahkeme Başkanı Metin Tamirci, milletvekilleri, matbuat mensupları, avukatlar ve baro temsilcilerinin dışındakilerin salondan çıkarılmasını istedi. Bunun üstüne söz alan avukat Ömer Kavilli, duruşmanın kocaman salonda görülmesini istek ederek, duruşmanın sesli ve görüntülü yapılmasını da istedi.

Mahkeme Başkanı Tamirci de sanık avukat sayısını değerlendirdiklerini belirterek, ''Duruşmayı burada yapmaya çalışacağız sebebi ise ne kadar mahkeme deplasmana gittiyse Türk yasa tarihinde daima problem yaşandı'' dedi.

Sanık avukatları tekrar itiraz ederek, duruşmanın kocaman salonda yapılmasını istek etti. Bunun üstüne mahkeme heyeti, bir karar eda etmek için müzakere odasına çekildi. Bu sırada duruşmayı izleyenlerin, telefonla video çektikleri ve ''özçekim'' yaptıkları görüldü.

Talep üstüne kararını açıklayan Mahkeme Başkanı Tamirci, hüviyet tespitinin burada yapılacağını daha sonra kocaman salona geçileceğini söyledi.

Duruşma hüviyet tespitinin yapılmasıyla devam ediyor. Kimlik tespitinin bitmesinin arkasından duruşma, kocaman salonda devam edecek.

Bu arada sanıkların bir çoğunun duruşmaya Beşiktaş forması ile geldikleri görüldü.

Adliye önünde eylem

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde birleşen Beşiktaş taraftar grubu ''Çarşı'', sanıklara destek eda etmek amacıyla fiil yaptı. Çarşı grubuna başka taraftar grupları da destek verdi. Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe bayrakları açan gruptakiler, 'Her yer Taksim her yer direniş', 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' ve 'Beşiktaş Çarşı, faşizme karşı' sloganları attı, meşaleler yaktı.

Futbolla ilgili slogan atılmasını arzulayan gruba, başka bir küme ise 'Sadece futbolla ilgili burada değiliz. Siyasi slogan da atacağız' diyerek reaksiyon gösterdi. Kendilerini ''Antikapitalist Müslümanlar'' şekilde adlandıran bir grubun da adliye önünde Çarşı grubuna destek verdiği görüldü. Gruptakiler adliye önünde bekleyişini sürdürüyor.

Ceza istemleri

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu sebebi ile hazırlanmakta bulunan iddianamede, aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın kurucu ve üyelerinin de olduğu 35 kişi şüpheli, 9 polis de müşteki olarak yer alıyor.

İddianamede, bütün şüpheliler hakkında ''Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya yada görevlerini yapmasını azda olsa yada tam olarak engellemeye teşebbüs etmek'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istek ediliyor.

İddianamede ayrıca şüpheliler meselesi için ayrı ayrı ''örgüt kurmak ve yönetmek, örgüte aza olmak', 'tehlikeli maddeleri izinsiz şekilde bulundurmak', 'sayı ve kalite bakımından vahim bulunan silah yada mermilerin taşınması ve bulundurulması', 'görevi yaptırmamak için direnme', 'kamu malına ziyan verme', 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet'' bunun şeklinde muhtelif suçlardan 2 yıldan 50 yıla kadar değişen hapis cezaları isteniyor.

ETİKETLER: Gezi Parkı , Dava , Duruşma
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber