Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Eylül 2014 - 21:08 Yorum: 0

Gezi Parkı olaylarına ilişkin iddianame

CHP Antalya Gençlik Kolları, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili Beşiktaş taraftar grubu Çarşı'nın mensupları hakkında hazırlanan iddianameyi protesto etti

Gezi Parkı olaylarına ilişkin iddianame

ANTALYA (AA) - CHP Antalya Gençlik Kolları, Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı için hazırlanan, Gezi Parkı olaylarına ilişkin iddianameyi protesto etti.

Kazım Özalp Caddesi'nin girişinde toplanan gençlik kolları üyelerinde oluşan grup, ellerindeki Çarşı yazılı pankartla yürüyüşe geçti. Gruptakiler, slogan atarak Cumhuriyet Meydanı'na geldi.

CHP Antalya İl Gençlik Kolları Başkanı Savaş Kısa, burada yaptığı basın açıklamasında, bir eyleme katılmanın Anayasa'nın yurttaşlara verdiği gösteri ve protesto etme hakkının gereği olduğunu, iktidarın bileğini bükemediğini cezalandırma yöntemini uyguladığını iddia etti.

Böylesi uygulamaların ancak faşist darbelerde olduğunu söyleyen Kısa, şöyle konuştu:

"Akıl ile açıklanmayacak bir süreçten geçiyoruz. Çarşı grubuna darbeci diyenler, tenceresini eline alan Ayşe teyzeye, bastonu elinde sokağa torunuyla çıkan Ahmet dedeye, parka çocuklarıyla giden annelerin çocuklarına da mı darbecidir diyecek. Kendisi ve uygulamalarına karşı olan kişi ya da kurumları, sözde adalet önüne çıkartmaktan çekinmeyen iktidara sesleniyoruz. Çarşı Türkiye'nin vicdanıdır. Elini ve sözde adaletini Çarşı'nın üzerinden çek." 

Kısa, Çarşı'nın adaletin yok edilmeye çalışıldığı, hukuksuzlukların kol gezdiği durumlarda adalet feneri olmaya çalıştığını savundu.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber