Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Haziran 2016 - 14:43 Yorum: 0

Gezici Kütüphane Elazığ’da Hizmete Başladı

İçerisinde 2 bin kitabın yer aldığı gezici kütüphane hizmet vermeye başladı.

Gezici Kütüphane Elazığ’da Hizmete Başladı

İçerisinde 2 bin kitabın yer aldığı gezici kütüphane hizmet vermeye başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Elazığ'a gezici kütüphane otobüsü verildi. 2 bin kitabın yer aldığı gezici otobüste ayrıca 6 laptop , internet ve DVD gibi olanaklar da bulunuyor. Mahalle ve köyleri gezecek olan gezici kütüphane, vatandaşlara ve çocuklara çeşitli hizmetler sunacak.

Tam donanımlı bir gezici kütüphaneyi vatandaşların ve çocukların hizmetine açtıklarını belirten Vali Murat Zorluoğlu, yaklaşım 500 bin liraya maliyeti olduğunu, Bakanlığa çocuklar ile kitap severler adına şükranlarını sundu.

Tam donanımlı gezici kütüphanenin yaklaşık 2 bin tane kitap taşıdığını vurgulayan Vali Zorluoğlu, "Beraberinde 6 tane laptop hizmete sunuluyor. DVD'lerle çocukların ilgisini çekecek çeşitli animasyonlarla da hizmet verebileceğimiz donanımları var. Jeneratör gibi kesintisiz güç imkanı sağlayan bir takım donanımları var. Hakikaten tam donanımlı. Gezici kütüphanemizle kütüphane imkanı olmayan şehir merkezinden uzak belde ve köylerimize hizmet verme gayreti içerisinde olacağız. Buradaki çocuklar ile vatandaşlarımızı kitaplarla ve çeşitli teknolojik olanaklarla buluşturacağız. Önemli bir katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bu otobüs hiç durmayacak" dedi.

Donanımlı bir araç olduğu ve içerisinde bir çok imkan bulunduğu ifade eden İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Prinçci ise, "İçerisinde televizyon, DVD, buz dolabı, internet ve laptoplarımız var. Bir okuyucumuz gezici kütüphaneye girdiği anda buradan işini görmeden çıkmasının imkanı yok. Ödevini yapabilir, internete girip çıktısını alabilir, kitap okur ve isterse kitap ödünç alabilir. Gezici kütüphanenin asıl amacı evine kitap götürmektir. İl Halk Kütüphanesine ulaşamayan beldelerimize, köylerimize ve uzak mahallerimizin ayağına gideceğiz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber