Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 08 Eylül 2016 - 14:38 Yorum: 0

GGC’nin çağrısına Gaziantep milletvekillerinden tam destek

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay'ın "Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi kapsamına bölgedeki yerel basın kuruluşları da...

GGC’nin çağrısına Gaziantep milletvekillerinden tam destek

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay'ın "Doğu ve Güneydoğu Yatırım Destek Hamlesi kapsamına bölgedeki yerel basın kuruluşları da dahil edilmelidir" çağrısına Ak Parti, CHP ve MHP milletvekilleri tam destek verdi.

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) Başkanı İbrahim Ay'ın dün kamuoyunda büyük yankı uyandıran açıklamasına ilk destek Gaziantep milletvekillerinden geldi. GGC Başkanı İbrahim Ay'ın, "Bölgedeki destek kapsamına basın kuruluşları da dahil edilmeli" şeklindeki açıklamasını destekleyici açıklamalarda bulunan Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici ve MHP Gaziantep Milletvekili Prof.Dr.Ümit Özdağ, bölgedeki basın kuruluşlarının da sorunlarına çözüm üretilmesi gerektiğini ifade ettiler.

"Elimizden geleni yaparız"

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, bölgedeki basın kuruluşlarının da bir iş alanı olduğuna dikkkat çekerek, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde desteklenen her sektör gibi basın yayın organlarının da desteklenmesi esas olmalı. Bölgenin sorunlarını kamuoyuna taşıyan bir sektörün sorunlarının çözümü ve desteklenmesi için elimizden geleni yaparız. Basın kuruluşlarımız da sonuçta birer KOBİ. Burada da iş üretimi ve istihdam var. Basını dışarıda tutmak olmaz. Ben şahsen desteklerim. Tabi bu konuda çalışılması gerek. Destek kapsamını ayrıntılı belirlemek gerek. Yeni dönemde bizden talep edilecek her konuda takipçi oluruz. Bu konuda bize ulaştırılacak raporları da destekleriz" dedi.

"Konunun takipçisi olurum"

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nin bu önemli çağrısını önemsediğini belirterek, "Bölgedeki basın kuruluşlarının gelişimi için son derece önemli bir konu. Toplumdaki diğer sektörler gibi basın sektörünün de destek kapsamına alınması gerekir. Bölgede yaşanan olaylarda basın diğer sektörlerden daha fazla mağdur oldu. Bu konuda zaman zaman şikayetler alıyorduk. Hükümetin bu çağrıyı dikkate alması gerekiyor. Bu konuda hazırlanan rapor elime geçtiğinde kendi raporum gibi takibini yaparım" dedi.

"GGC'nin önerisini destekliyorum"

MHP Gaziantep Milletvekili Prof.Dr.Ümit Özdağ, GGC'nin kamuoyunda büyük ses getiren çağrısını desteklediğini belirterek, "Bölgedeki gelişmeleri kamuoyuna duyurarak önemli bir görevi yerine getiren basın kuruluşlarının, bu bölgedeki destek ve yatırım kapsamı dışında tutulmamalıdır. Basın kuruluşları da bir iş koludur ve bu desteklerden faydalandırılmalıdır. Bu nedenle Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti'nin bu önemli çağrısını destekliyorum. Umarım yeni dönemde bölgedeki basın kuruluşları içinde bir çalışma yapılır" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber