Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 07 Ekim 2016 - 16:13 Yorum: 0

Gıda Kümesi’nden Başkan Uğur’a ziyaret

Güney Marmara Gıda Kümesi Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u ziyaret etti.

Gıda Kümesi’nden Başkan Uğur’a ziyaret

Güney Marmara Gıda Kümesi Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u ziyaret etti. Ziyarette konuşan Başkan Uğur, Balıkesir'i gıda ve tarım konusunda marka şehir yapmak istediklerini, gelecek yıl Balıkesir'de Peynir Çalıştayı ve Fuarı düzenleyerek dünyanın tanınmış üretici ve gurmelerini Balıkesir'de ağırlamak istediklerini belirtti.

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) öncülüğünde, Balıkesir ve Çanakkale Sanayi-Ticaret Odalarının iştirakçi olduğu "Güney Marmara Gıda Kümelenmesi", projesi kapsamında kurulan Güney Marmara Gıda Kümesi Derneği yönetim kurulu üyeleri Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u ziyaret etti. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özdamar ve GMKA Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım Özek dernek kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında Başkan Uğur'a bilgiler vererek, yapılması planlanan çalışmaları anlattı. Derneğin, Portekiz'de proje ortağı olan İnovCluster Gıda Kümesi'ni ziyaretleri hakkında bilgiler veren Özdamar, dernek çalışmalarına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin de destek vermesini istedi.

Balıkesir'in gıda, tarım ve hayvancılığın başkenti olarak bilindiğini söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, yatırımcı ve üreticilere Büyükşehir olarak destekler verdiklerini belirtti. Büyükşehir'in çiftçilere örnek olacak çalışmalara da imza attığını ifade eden Başkan Uğur, "Balıkesir'e gıda, tarım ve hayvancılığın başkenti diyoruz. Eti, sütü, sebzesi, meyvesi her şeyi, var. Bizde Balıkesir Büyükşehir belediyesi olarak Kırsal Hizmetler Dairemiz bu konuda çalışmaları var. Üreticilere dağıttığımız süt tanklarını birçok yerde kurduk. Bir taraftan tohum seleksiyon makineleri, buzağı kulübesi, polen altlığı ve eğitimler, seminerler gibi tarım kesimine elimizden gelen yardımları yapma gayretindeyiz. Bizimde Burhaniye'de 100 dönümlük alanda küçük bir işletmemiz var. Orada çiftçilere örnek olacak çalışmalar yapıyoruz. Bizde tarımın bir tarafından tutarak destek olmaya çalışıyoruz. Sizin çalışmanızda güzel bir proje. İnşallah bizde derneğimiz ile birlikte Balıkesir'deki gıdacılara yardımcı oluruz" diye konuştu.

Balıkesir'i tarım konusunda marka şehir haline getirmek istediklerini söyleyen Başkan Uğur, Balıkesir'in peynirini dünyaya tanıtmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Peynir ile ilgili çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Başkan Uğur; "Balıkesir'i tarım konusunda bir marka yapmak istiyoruz. Bizim şu anda peynir ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah gelecek yıl sonbaharda yapılacak bir çalıştay ile birlikte peynir fuarını yeni kongre merkezinde Balıkesir peynirini dünyaya tanıtalım. Yabancıları davet edelim, gurmesi ve üreticilerini. Böyle bir çalışmamız da var. Bizde belediye olarak hayvancılık yatırımları ve biyogaz tesisleri için en son Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın çıkarttığı kanuna göre ortaklık yüzde 5'i geçemiyordu. Bunları uzun bir çalışmadan sonra 81 il içinde yalnız Balıkesir'de arazinin yüzde yüzüne kadar tarım yatırımı kurma izni aldık. Bu konuda belediyelerin müdürlerine de eğitimler veriyoruz" şeklinde konuştu.

Başkan Uğur'a ziyarette Güney Marmara Gıda Kümesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Özdamar, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Dr. Kasım Özek, yönetim kurulu üyeleri; Emrah Bozkurt, Mehmet Ali Özer, Osman Erol İnce yer aldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber