Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mayıs 2016 - 16:38 Yorum: 0

Gıda Mühendisliği Öğrencileri Kardelen’e Hayran Kaldı

Kardelen, Cardelion ve Yaylacık markalarıyla kestane şekeri üreten İlka Şekerleme, bir yandan yurtiçi ve yurtdışında gelen ziyaretçilerini ağırlarken,...

Gıda Mühendisliği Öğrencileri Kardelen’e Hayran Kaldı

Kardelen, Cardelion ve Yaylacık markalarıyla kestane şekeri üreten İlka Şekerleme, bir yandan yurtiçi ve yurtdışında gelen ziyaretçilerini ağırlarken, diğer yandan da gıda sektöründe eğitim gören lise ve üniversite öğrencilerine uygulamalı eğitim imkanı sunuyor.

Modern tesislerinde Bursa'ya özgü kestane şekeri üreten İlka Şekerleme, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencilerini ağırladı. Kısa süre önce gerçekleşen ziyaret fakültenin mesleki uygulama dersi kapsamında, araştırma görevlileri Elif Yıldız ve Azime Özkan Karabacak nezaretinde yapıldı. İlka Şekerleme üretim tesislerini gezen Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri, teorik olarak eğitimini aldıkları kestane şekerinin üretim aşamalarını görme fırsatı yakaladılar. Başta hijyen kurallarına uyumda gösterilen titizlik olmak üzere modern üretim tesislerine hayran kalan öğrenciler, İşletme Müdürü Gıda Mühendisi Nesrin Cesur'dan hammadde kabulünden ambalajlamaya kadar tüm üretim aşamaları hakkında ayrıntılı bilgi aldılar.

Öğrencileri ağırlayan İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün, firmanın hedefleri hakkında bilgiler verdi. Akgün, 20 yıllık tecrübeye sahip bir firma olduklarını ve Bursa'nın en önemli kültürel ürününü dünyaya tanıttıklarını söyledi.

Lise ve üniversitede okuyan geleceğin gıda teknikerleri ve gıda mühendislerine kapılarının her zaman açık olacağını söyleyen Akgün, "Ürün ihracatı ile ülke ekonomisine, lise ve üniversite öğrencilerimize de uygulamalı eğitim fırsatı ile destek olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi.

Gıda Mühendisliği Öğrencileri Kardelen’e Hayran Kaldı

Gıda Mühendisliği Öğrencileri Kardelen’e Hayran Kaldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber