Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 06 Mart 2015 - 10:43 Yorum: 0

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Arzu:

"Tarımda gayrisafi milli hasılamız 62 milyar dolara gelmiş. Dünyada yedinci, Avrupa'da birinci büyük tarımsal ekonomiyiz"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Arzu:

MUĞLA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Türkiye'nin tarımda gayrisafi milli hasılasının 23 milyar dolardan 62 milyar dolara yükseldiğini bildirdi.

AK Parti Milas İlçe Teşkilatı'nda partililere seslenen Arzu, Türkiye'de tarım alanında büyük bir değişim ve dönüşüm yaşandığını kaydetti.

AK Parti'nin 2002'den bu yana rahat bir iktidar dönemi yaşayamadığını ifade eden Arzu, "İktidara geldik, bir sürü darbe planları, entrikalar, cumhurbaşkanlığı seçimleri, parti kapatmalar, dünyadaki ekonomik kriz, Ortadoğu'daki siyasi kriz, Afrika'daki siyasi kriz, en son paralel yapı... Biz 12 yıldır iktidardayız ama bu dikensiz bir gül bahçesi de değildi" dedi.

Türkiye'nin global büyümesinin tarımda da hissedildiğini anlatan Arzu, gayrisafi milli hasılanın 230 milyar dolardan 830 milyar dolara yükseldiğini, kişi başına düşen gayrisafi milli hasılanın da 3 bin dolardan 10 bin 500 dolarlar seviyesine ulaştığını belirtti.

İhracatın 36 milyar dolardan 156 milyar dolara geldiğine değinen Arzu, Türkiye'nin global ekonomik büyümesinin tarımda da yaşandığına işaret etti. Arzu, Türkiye'nin dünyanın en büyük onbirinci tarım ekonomisinden yedinciliğe ulaştığının altını çizerek, şöyle devam etti:

"Tarımda gayrisafi milli hasılamız 23 milyar dolardı. Dünyada on birinci, Avrupa'da dördüncü büyük tarım ekonomisiydik. Tarımda gayrisafi milli hasılamız 62 milyar dolara gelmiş. Dünyada yedinci, Avrupa'da birinci büyük tarımsal ekonomiyiz. 75 milyon nüfusumuzu besliyoruz, 35 milyon turist ağırlıyoruz. Üstüne 18 milyar dolarla ihracat yapıyoruz."

Süt, beyaz et ve yumurta üretiminde de artış yaşandığını vurgulayan Arzu, süt üretiminin 8 milyon tondan 19 milyon tona, beyaz et üretiminin de 680 bin tondan 1 milyon 900 bin tona ulaştığını söyledi.

Arzu, yumurta üretiminin 11 milyardan 17 milyara yükseldiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Dünya Gıda Örgütü, tarımsal rakamlarımızı başarı öyküsü olarak başka ülkelere anlatıyor. Biz, 2013'ten bu yana süt ve süt ürünleri ihraç edecek seviyeye geldik. Bu neden önemli? Süt, gıda hijyeni açısından çok hassas bir ürün. Eğer süt ve süt ürünlerinizi Avrupa Birliği kabul ediyorsa gıda güvenliği konusunda onların standartlarınıza geldiğinizi kabul ediyor demektir. Gıda güvenliği konusunda da böyle bir aşamaya geldik."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber