Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 24 Nisan 2014 - 17:43 Yorum: 0

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Arzu, Şanlıurfa'da

"2023'te dünyanın beşinci büyük tarım ekonomisi haline geleceğiz"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Arzu, Şanlıurfa'da

ŞANLIURFA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, "2023'te dünyanın beşinci büyük tarım ekonomisi haline geleceğiz" dedi.

Arzu, GAP Tarımsal Eğitim ve Araştırma Merkezi'nin açılışında, son yıllarda Türkiye'de devrim niteliğinde değişim ve dönüşüm yaşandığını söyledi.

AK Parti iktidarı döneminde önemli projelerin hayata geçirildiğini vurgulayan Arzu, 2023'e kadar da önemli planların hayata geçirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Bakanlığının 2023 hedeflerine değinen Arzu, şöyle konuştu:

"Bu sürenin sonunda tarımda 40 milyar dolar ihracat ve 150 milyar dolar gayri safi mili hasıla hedefimiz var. 2023'te dünyanın beşinci büyük tarım ekonomisi haline geleceğiz. Eğer hedefimiz buysa yaptığımız çok güzel işler var ama daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Bugün zaten onun için buradayız. Bugün açılışını yaptığımız merkez hükümetimizin tarımda kırsal kalkınmaya verdiği desteklerden sadece biridir. Avrupa standartlarında bir tesisi ülkeye ve bölgeye kazandırıyoruz."

Arzu, kişi başına düşen ortalama gelirin 5 kata yakın arttığını söyledi.

Tarımsal araştırmalara önem verdiklerini dile getiren Arzu, Türkiye'nin dünyanın ekonomilerinden biri haline gelebilmesi için Ar-Ge çalışmalarına daha fazla destek sağlanması gerektiğinin altını çizdi. 

Konuşmaların ardından merkezi açılışı gerçekleştirildi.

Törene, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Masum Burak, Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile diğer ilgililer katıldı. 

Bu arada Arzu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafında çiftçilere yüzde 50 hibeyle dağıtılan traktörleri inceledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber