Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 28 Kasım 2014 - 17:58 Yorum: 0

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker:

"(HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın 'Ceylanpınar TİGEM'de Özgür Suriye Ordusu'nun eğitim kampı bulunuyor' iddiası) Selahattin Demirtaş'ın söyledikleri doğru değil. Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nde hiçbir şekilde ne bir eğitim faaliyeti oldu ne de olmakta"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker:

ANTALYA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Ceylanpınar TİGEM'de Özgür Suriye Ordusu'nun eğitim kampı bulunuyor" iddiasına ilişkin, Ceylanpınar'da tarımsal ve hayvansal faaliyetlerin dışında eğitim faaliyeti bulunmadığını bildirdi.

Eker, Antalya Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın açıklamalarını medyadan bugün okuduğunu söyledi.

Selahattin Demirtaş'ın söylediklerinin doğru olmadığını belirten Bakan Eker, şöyle konuştu:

"Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nde hiçbir şekilde ne bir eğitim faaliyeti oldu ne de olmakta. Orası 170 bin hektarlık bir arazi. İçinden yollar geçiyor. Herkese de açık. Dolayısıyla o bilgiyi nereden, nasıl temin etti bilmiyorum ama gerçek değil hiçbir şekilde. Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nde sadece tarımsal ve hayvancılık faaliyeti yapılıyor. Herkese açık. Kendisi gelmek istiyorsa ben müdür beye söyleyeyim, onu orada gezdirsin, görsün. Kendisine muhtemelen yanlış bilgi verildi. Söylediği hiçbir şekilde doğru değil."

Bakan Eker, açıklamasının ardından uçakla İstanbul'a hareket etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber