Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 20 Nisan 2014 - 17:38 Yorum: 0

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Antalya'da

Bakan Eker, EXPO 2016'nın sembolü şakayık çiçeğini bin 500 metre rakımlı Beydağları'na çıkarak doğal ortamında gördü

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Antalya'da

ANTALYA (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, 2016 yılında Antalya'da yapılacak botanik EXPO'nun sembolü şakayık çiçeğini, Beydağları'na çıkarak doğal ortamında gördü.

Bakan Eker, ilkbaharda dağda sedir ağaçları arasında açan şakayık çiçeğini görmek için denizden yaklaşık bin 500 metre yükseklikte bulunan Beydağları'ndaki Hisarçandır köyüne gitti.

Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Eker, Antalya'nın endemik bitkileri arasında yer alan ve Latince "Paeonia Turcica" olan şakayık çiçeğinin isminde Türk kelimesinin geçmesi ile estetik görüntüsü nedeniyle EXPO 2016'ya sembol olmasını istediğini, EXPO yönetiminin de kendisini desteklediğini söyledi.

Sembol çiçeğin şakayık olmasına bazılarının karşı çıktığını anlatan Eker, "Olaya biraz daha ticari bakan bir anlayış vardı. 'Efendim bu bölgede böyle bir çiçek yok' diyenler bile oldu ama görüyorsunuz burada, sadece bu alanda bile binlerce onbinlerce çiçek var, bunlar tamamen doğal. Nisan, mayıs ve haziran döneminde açıyor" dedi.

Antalya'da "4 t"nin büyük değeri bulunduğunu dile getiren Eker, bunların tabiat, tarım, tarih ve turistik değerler olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin, EXPO'nun sembol çiçeği şakayık üzerinden dünyaya vereceği çok güzel mesajlar olduğunu vurgulayan Eker, şöyle konuştu:

"Biyoçeşitlilik, insanlığın geleceği açısından, gıda güvenliğinin sigortası açısından çok önemli. Biyoçeşitliliğinin ekolojik denge tarafı ile estetik tarafı var. Antalya bu bakımdan çok şanslı. Biz de bu güzelliği Antalya değerleri üzerinden Türkiye olarak bütün dünya ile paylaşmış olacağız."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber