Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 28 Kasım 2014 - 13:18 Yorum: 0

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Burdur'da:

"150 yıldır millet AK Parti'yi bekliyordu. AK Parti'nin anlayışını bekliyordu. AK Parti'nin zihniyetini bekliyordu. AK Parti'nin tasavvurunu bekliyordu. Onun için zaten milletimiz hızla AK Parti'yi benimsedi, bağrına bastı ve her seçimde Allah'ın izniyle

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Burdur'da:

BURDUR (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "150 yıldır millet AK Parti'yi bekliyordu. AK Parti'nin anlayışını bekliyordu. AK Parti'nin zihniyetini bekliyordu. AK Parti'nin tasavvurunu bekliyordu. Onun için zaten milletimiz hızla AK Parti'yi benimsedi, bağrına bastı ve her seçimde Allah'ın izniyle biraz daha bu benimseme artıyor" dedi.

Bakan Eker, Burdur Valisi Hasan Kürklü'yü ziyaret etti. Eker ziyarette, destek verdikleri Burdur'da çok güzel gelişmeler olduğunu ve üreticilerin de üretimlerini artırdığını söyledi. 

AK Parti döneminde 10 yıl içinde Burdur hayvancılığında ve tarımda büyük bir gelişme olduğunu anlatan Eker, "Bu alanda çok yatırım yapılıyor. Bizim 10 yılda hükümetlerimiz döneminde Burdur'da 24 bin kayıtlı çiftçiye verdiğimiz toplam karşılıksız nakdi hibe desteği yaklaşık 650 milyon lira. Bunun 423 milyonu hayvancılıkla ilgili. Bu çok önemli bir şey. Burdurlu yetiştirici de bunu muazzam bir şekilde değerlendirmiş" dedi. 

Bakan Eker daha sonra partisinin İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Eker, burada yaptığı konuşmada, Burdur'un verilen destekleri en güzel şekilde hizmete ve kalıcı eserlere dönüştüren bir il olduğunu kaydetti. 

Burdur'daki tarımsal ürünlerde önemli artışlar yaşandığına dikkati çeken Eker, "Biz Burdur'da daha önceden tarımda 414 milyon lira üretim yaparken şu anda yaklaşık 2 milyar lira tarımsal üretim yapıyoruz. Çok ciddi bir artış. Bu, desteklerin iyi değerlendirildiğini gösteriyor" diye konuştu. 

- "20 bin dolardan 4 milyon dolara çıktı"

Eker, Burdur'da tarımsal ihracatın da çok arttığını kaydetti. Hükümet olarak 2002 yılında iktidara geldiklerinde Burdur'da yılda sadece 20 bin dolar tarımsal ihracat yaptığını anlatan Bakan Eker, şöyle konuştu:

"Yani Burdurlu ürettiğinden dünyaya Türkiye'nin dışına 20 bin dolar tarım, hayvancılık ürünü satıyordu. Bu rakam 2013 yılında yaklaşık 4 milyon dolara çıktı. Biz Burdur'un bu üreticisini bu yetiştiricisini, elleri öpülesi bu üreticileri, yetiştiricileri gerçekte desteklemeyeceğiz de ne yapacağız? Hükümet olarak biz de onun için bütün imkanlarımızla bütün gücümüzle Burdurlu yetiştiriciyi gerek ekonomik yatırımlarda, gerek damlama sulama tesislerinde, gerek meyve ve sebzecilikte, gerek hayvancılıkta destekliyoruz ve Burdur bunun karşılılığını çok güzel veriyor."

- "Avrupa'da birinci sıraya yükseldik"

Bakan Eker Türkiye'nin büyüdüğünü, Burdur'un da onunla büyüdüğünü ifade etti.

Türkiye'nin eskiden tarımsal üretimde Avrupa'da dördüncü büyük ülke olduğunu anlatan Eker, "Fransa, İspanya, İtalya bizim önümüzdeydi. Bu 10 yıl içerisinde onlar da büyüdü, ama biz bütün Avrupa Birliği'nin ürettiği tarımsal büyümeden 10 kat fark attık. Biz Avrupa'da birinci sıraya yükseldik. 2008'den beri Türkiye Avrupa'nın tarımsal hasılasında birinci büyük ülke" ifadesini kullandı. 

Bakan Eker, halkın oylarıyla Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı seçtiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu 62. Hükümeti kurdu. AK Parti Türkiye'de siyasetini de etkiledi. Ekonomisini de daha iyi bir noktaya taşıdı. Uluslararası alanda da artık sözüne daha çok dikkat edilen daha fazla önem verilen bir ülke haline geldi. Siyaset zaten, toplumun ihtiyaçlarının giderilmesi, sorunlarının çözülmesi, toplumun her alanda daha ileri bir noktaya taşınması için bizim hizmet alanı olarak gördüğümüz bir faaliyettir."

- "150 yıldır millet AK Parti'yi bekliyordu"

Eker, AK Parti'nin Türkiye'nin gerçekte en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu bildirdi. AK Parti teşkilatlarının ana kademeleriyle, gençlik ve kadın kollarıyla sürekli vatandaşlarla iç içe olduğunu vurgulayan Eker, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'nin her tarafında biz varız. Her yerinde Allah'ın izniyle var olmaya devam edeceğiz. Çünkü AK Parti sadece 2001 yılının 14 Ağustos'unda kurulmuş bir parti değil, evet tabelası resmi işlemleri o zaman yapıldı. Ama milletin gönlünde 150 yıllık karşılığı olan bir partidir. Bu manada yeni bir parti değildir. 150 yıldır millet AK Parti'yi bekliyordu. AK Parti'nin anlayışını bekliyordu. AK Parti'nin zihniyetini bekliyordu, AK Parti'nin tasavvurunu bekliyordu. Onun için zaten milletimiz hızla AK Parti'yi benimsedi bağrına bastı ve her seçimde Allah'ın izniyle biraz daha bu benimseme artıyor. Biraz daha bu muhabbet AK Parti'ye karşı artıyor. Halkımızın milletimizin duası sevgisi ve desteği bizimle olduğu sürece Allah'ın izniyle biz Türkiye'de bu yolla daha çok hizmet edeceğiz."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber