Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 25 Ekim 2014 - 18:08 Yorum: 0

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Konya'da (1)

Bakan Eker: "Şimdi muhalefet, bize çok haksız ve yanlış bir şekilde, bazı ithamlarda, isnatlarda bulunuyor. İşte; 'Siz etrafımızı şöyle ettiniz böyle ettiniz' diye. Sanki o ilişkileri biz bozmuşuz gibi. Halbuki, Şam'a, Halep'e gidip ortak bakanlar kurulu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Konya'da (1)

KONYA (AA) - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Şimdi muhalefet, bize çok haksız ve yanlış bir şekilde, bazı ithamlarda, isnatlarda bulunuyor. İşte; 'Siz etrafımızı şöyle ettiniz böyle ettiniz' diye. Sanki o ilişkileri biz bozmuşuz gibi. Halbuki, Şam'a, Halep'e gidip ortak bakanlar kurulu toplantıları düzenleyen AK Parti hükümetidir. Vizeleri kaldırmaya yönelik birçok adımlar attık" dedi.

Eker, Konevi Kültür Merkezi'ndeki 40. Dönem AK Parti İl Danışma Meclisi programında, Suriye'de yaşanan olaylara değindi.

"Ortadoğu'da bizim sırtımızı dönerek, görmezden gelerek, gözümüzü yumarak, kulaklarımızı kapatarak, bu meseleyi geçiştirmemiz mümkün değildir" diyen Eker, şunları kaydetti:

"Çünkü Suriye ve Irak'ta yaşayan insanların hepsi bizim akrabamız. Oradaki Türkmen de Kürt de Arap da hangi mezhepten, dinden, etnik kimlikten olursa olsun hepsi bizim kardeşimiz. Biz tarihsel olarak 450 yıldan daha uzun bir süre bu coğrafyayı yönetme sorumluluğunu almışız. Kültürümüzün, tarihimizin, inanç coğrafyamızın içerisinde, onun değerleri ve kapsamı içerisinde oraya nasıl olur sırtımızı döner, görmezden gelir, kulağımızı kapatırız? AK Parti'ye kadarki cumhuriyet hükümetleri sırtını döndü de görmezden geldi de orada problem durdu mu? Hayır. Kukla rejimlerle zulümlerle orada insanlar inim inim inledi."

Eker, iktidara geldikleri 2002 yılından bugüne kadar, halkına zulüm yapan rejimlerin yöneticilerine çok dil döktüklerini ancak zalim rejimlerin bu uyarıları dikkat almadığını vurgulayarak, bunun sonucunda Irak'ın işgal edildiğini ve İslam coğrafyasında en büyük katliamlardan ve zulümlerden birinin yaşandığını bildirdi.

- Muhalefetin eleştirileri

Halen her gün ibadethanelere konulan bombalarla yüzlerce Müslüman'ın öldürüldüğünü dile getiren Eker, şöyle devam etti:

"Şimdi muhalefet, bize çok haksız ve yanlış bir şekilde, bazı ithamlarda, isnatlarda bulunuyor. İşte; 'Siz etrafımızı şöyle ettiniz böyle ettiniz' diye. Sanki o ilişkileri biz bozmuşuz gibi. Halbuki, Şam'a, Halep'e gidip ortak bakanlar kurulu toplantıları düzenleyen AK Parti hükümetidir. Vizeleri kaldırmaya yönelik birçok adımlar attık. Sınırdaki kapıyı açtık ama zulmün devam ettiği yerde, zulmün olduğu yerde adalet olmaz. Eğer bir rejim kendi vatandaşlarının üzerine varil bombaları yağdırıyorsa en korkunç katliamları gözünü kırpmadan yapıyorsa orada kargaşa, çatışma, kavga olur. Orası yangın yerine döner."

- "Yapılmak istenen şey..."

Eker, bugün türeyen birçok terör örgütünün zulüm rejimlerinin eseri olduğunu, IŞİD'in de bunlardan biri olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Diğer benzeri terör örgütleri de oralarda faaliyet gösteren, bu zulüm rejiminin ortasında doğmuş, ondan beslenmiş rejimlerdir. Yapılmak istenen şey şu; Türkiye'nin sınırında, Kobani (Ayn el Arap) şehrinde kaos planı uygulanmaya çalışıldı. Bu, Türkiye'nin ilerlemesinde belirli mesafe katettiği ve kararlılıkla uluslararası arenada yanlışa yanlış diyebildiği, dönemden itibaren, 'one minut'ten başlayan bir sürecin devamı. Çünkü zalime; 'sen zalimsin' diyebilecek bir siyasi lider İslam coğrafyasında Müslüman ülkeler arasında maalesef mumla aranıyordu ve o lider Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dı. 2013'deki Türkiye'de vuku bulan hadiseler, Gezi adıyla anılan olaylar, aslında bu olaylarla bağlantılıdır. 17 Aralık diye bilinen hadiseler yine bunun başka bir tezahürü. 7-8-9 Ekim günlerinde Türkiye'nin başta Güneydoğu Anadolu Bölgesi illeri olmak üzere birçok vilayetinde vuku bulan terör eylemleri de aslında bu kaos planının bir parçası."

Yaşanan bu olayların doğru tahlil edilmesi gerektiğini anlatan Eker, "Önce IŞİD Kobani'ye çekiliyor. Irak'ta Musul'daydı, başka yerlerdeydi. Nasıl olduysa gün gün geliyor. Nereye? Kobani'ye. Niye? Kobine'de 200 bine yakın insan yaşıyor. Plan şu; burada katliamlar yapılacak, dünyanın dikkati buraya çekilecek. Hesap etmedikleri bir şey var. Burada AK Parti var. Burada gerçekten yüreği merhametle dolu, dini, dili, ırkı ne olursa olsun bütün insanlığı kucaklamaya hazır bir medeniyet tasavvuruna sahip Başbakan ve Bakanlar Kurulu üyeleri var, yöneticiler var. Hesap etmedikleri şey buydu" diye konuştu.

(Sürecek)

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber