Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 23 Temmuz 2014 - 15:18 Yorum: 0

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Muş'ta:

"İç meselesini halleden, en kanlı, en büyük problemini çözen bir Türkiye'yi kimse tutamaz. Onun için istemiyorlar. Maalesef içeride de bunların işbirlikçileri, destekçileri var"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker Muş'ta:

MUŞ (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, çözüm sürecine ilişkin, "İç meselesini halleden, en kanlı, en büyük problemini çözen bir Türkiye'yi kimse tutamaz. Onun için istemiyorlar. Maalesef içeride de bunların işbirlikçileri, destekçileri var" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Muş'a gelen Bakan Eker, ilk olarak Korkut ilçesine gitti. Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık'ı makamında ziyaret eden Eker, Arık'tan ilçe hakkında bilgi aldı. 

Gazetecilerin, çözüm sürecinin tarım ve hayvancılığa yansımaları yönündeki sorusunu yanıtlayan Eker, Doğu Anadolu Bölgesi'nin geçmişte yayla yasakları, terör, sosyal ve ekonomik sebepler nedeniyle hayvancılık potansiyelini kullanamadığını söyledi.

Çözüm süreciyle bölgeye olan yatırım taleplerinin arttığını belirten Eker, "Hayvancılık sayısında ciddi artış var. Sadece Muş'ta yüksek verimli kültür ırkı 10 yılda 50 bine çıktı. Bunun tabii büyük kısmı son yıllarda oldu" diye konuştu.

 Bölgede 8 milyon civarında olan toplam hayvan varlığını, çözüm sürecinin kalıcı barışa dönüşmesi halinde 16 milyona çıkarmayı amaçladıklarını dile getiren Eker, bu gelişmelerin bölgedeki işsizliği ortadan kaldıracağını ve istihdamı artıracağını ifade etti.

Eker, konunun takipçisi olan Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda da ülkedeki barışı tesis etmek için çalışacağını dile getirdi.

Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin son derece önemli olduğuna dikkati çeken Eker, şunları kaydetti:

"Çünkü bu barış projesi Sayın Erdoğan'ın projesidir. Siyasi, bütün kariyerini de geleceğini de bunun için ortaya koyan ve birçok saldırının hedefi olmasının nedeni de aslında bu meseledir. Gezi olaylarının da 17 Aralık'ın da arkasında bu vardır. Sayın Erdoğan, barış içerisinde Kürt meselesini çözüyor. Kürt meselesini çözerse Türkiye bütün bağlarından kurtulur. İç meselesini halleden, en kanlı ,en büyük problemini çözen bir Türkiye'yi kimse tutamaz. Onun için istemiyorlar. Maalesef içeride de bunların işbirlikçileri, destekçileri var. Onları taşeron olarak kullanıyorlardı. 17 Aralık da Gezi'deki olaylar da böyle bir şeydi. Ama Sayın Başbakanımızın liderliği, dirayetli ve kararlı duruşu ile bunlar kışkırtıldı. Bu mesele çözüme kavuşturulduğunda Türkiye'nin her tarafına huzur, barış, birlik ve beraberlik gelir ve İnşallah 77 milyon vatandaşımız daha müreffeh bir Türkiye için birlikte güzel bir geleceği inşa eder."

Daha sonra Korkut ilçesinde esnafı gezen Eker, Hasköy ilçesine geçerek, Belediye Başkanı Mürsel Özen'i ziyaret etti.

Özen'den ilçe hakkında bilgi aldıktan sonra Ulu Cami'de namaz kılan Eker, ilçe esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinledi ve bir çay bahçesinde vatandaşlarla sohbet etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber