Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 24 Temmuz 2016 - 04:53 Yorum: 0

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Şanlıurfalılara seslendi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, gece saat 02.00 sıralarında uçakla Şanlıurfa'ya gelerek Rabia meydanında demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara...

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Şanlıurfalılara seslendi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, gece saat 02.00 sıralarında uçakla Şanlıurfa'ya gelerek Rabia meydanında demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslendi. Şanlıurfa'nın darbecilere karşı ilk andan itibaren duruşunun önemli olduğunu belirten Bakan Çelik, darbe girişiminde bulunanlara ise hayvan demenin hayvanlara hakaret olacağını ifade etti.

Bakan Çelik konuşmasında, "Kim bu bayrak uğruna, kim bu ülkenin birliği uğruna, kim bu memleketin imanı uğruna mücadele ettiyse Allah onlardan razı olsun. Ama ihanet şebekeleri, ihanet çeteleri ise ne yazık ki ordumuza sızmış, güvenlik güçlerinin içine sızmış ve ihanetini gerçekleştiriyor. Buradan sesleniyorum, biz bu ihanetçilere Mehmetçik diyebilir miyiz. Diyemeyiz. Peki biz bunlara bu vatanın evladı diyebilir miyiz. Peki biz bunlara insan diyebilir miyiz. O zaman bunlar hayvan. Vallahi değil. Ben Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanıyım. Eğer bunlara hayvan dersek hayvana büyük bir hakaret olur. Olmaz, böyle bir şey olabilir mi. Kime zararı var hayvanın. Hayvanların faydadan başka neyi var ama bu ahlaksızlar bir gecenin saatinde köprüde yürüyen benim 70 yaşındaki hacı abi, Mehmetçik yapma diyor, al sana bir kurşun. Genç kardeşim yapma diyor, yalvarıyor, elinde hiçbir şey yok, tanklar ezip geçiyor. Bu mu bu vatanın askeri olmak. Bu mu bu vatanın değerleriyle yaşadığını söylemek. İhanetin en büyüğünü maalesef gerçekleştirdiler.

"Doğudaki terör olaylarında bunların payı nedir, ortaya çıkacak"

Doğuda yaşanan terör olaylarında darbe girişiminde bulunan FETÖ/PDY terör örgütü üyelerinin parmağının olduğunu ve bunun da zamanla ortaya çıkacağını belirten Bakan Çelik, "Şimdi bak Güneydoğuda, güzel peygamberler şehrindeyiz. Benim aklıma çok şey geliyor. Altı yıldır sizlerle beraberiz. Burada 30 yıldır yaşanan terör olaylarının içinde bu şerefsizlerin payı nedir, Allah'ın izniyle bunlar ortaya çıkacak. Bu milleti Kürt, Türk, Arap, bilmem ne diye bölmeye çalışan, burada olmadık tezgahlar kurup burada milletin devletinden soğumasını sağlayan ve olmadık ihtilaflara vesile olan, bunların payının ne olduğunu Allah'ın izniyle süreç ortaya çıkaracaktır. Hep beraber onları göreceğiz. Rusya ile ilişkilerimiz bozuldu, bunların payı nedir, bunlar ortaya çıkacak. Bunları göreceğiz. Bu şebekeyi siz bu sınırlar içerisinde görürseniz yanılırsınız. Bu şebeke, be çete büyük bir çete. Onun için sağlıklı yere götürmüş orada oturtmuşlar, orada güvenlik altına almışlar. Eğer demokrasi varsa, eğer hak, hukuk varsa, 246 kardeşimizin, şehidimizin bir hakkı söz konusuysa teslim edin. Nasıl adalet bu. Teslim edin, gelsin bakın ne söyleyecek. Hayır, uzaktan kumandalı, burada binlerce insanın zihnine girerek, binlerce kardeşimizin yaralanmasına, yüzlerce kardeşimizin şehit olmasına vesile olmaktadırlar" şeklinde konuşarak FETÖ/PDY terör örgütü lideri Fethullah Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesini istedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Şanlıurfalılara seslendi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Şanlıurfalılara seslendi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Şanlıurfalılara seslendi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik Şanlıurfalılara seslendi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber