Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 04 Mart 2015 - 16:33 Yorum: 0

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Arap:

"Afyonkarahisar'ın tarımsal ürünlerinin milli ekonomiye katkısı yaklaşık 4 milyar liradır"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Arap:

AFYONKARAHİSAR (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Afyonkarahisar'ın tarımsal ürünlerinin milli ekonomiye katkısının yaklaşık 4 milyar lira olduğunu bildirdi.

Arap, yazılı açıklamasında, Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği kapsamında yürütülen mazot, gübre ve toprak analizi, yem bitkileri, hububat, baklagil fark ödemesi, sertifikalı tohum fidan kullanımı, organik ve iyi tarım destekleri çerçevesinde başvuran çiftçilere geçen yıl yaklaşık 48 milyon lira ödendiğini belirtti.

Afyonkarahisar'ın, tarımsal potansiyel itibarıyla Türkiye'de sayılı illerden biri olduğunu ve nüfusun yaklaşık yüzde 50'sinin tarımla uğraştığını aktaran Arap, şunları kaydetti:

"Afyonkarahisar'ın tarımsal ürünlerinin milli ekonomiye katkısı yaklaşık 4 milyar liradır. Yoğun olarak üretimini yaptığı hububat, şeker pancarı, patates, kiraz, vişne ve haşhaş gibi bitkisel ürünler ile ülkemizde önemli merkezlerden biri haline gelmiştir. 2014 yılında ilde, merkez ve ilçeler dahil olmak üzere yetiştiriciliği yapılan meyvecilik, sebzecilik, hububat, endüstri bitkileri ve yem bitkileri kontrol altına alınmaya çalışılmakta olup, ilimiz için önem arz eden 68 hastalık ve zararlının mücadelesi yapılmaya çalışılmıştır. 2014 yılında, Halk Eğitimi Merkezleri iş birliğiyle Evciler, Dinar, Emirdağ ve İscehisar ilçelerimizde kurslar verilmiştir. Şuhut ilçesi Balçıkhisar beldesinde de yaklaşık 10 bin dekar alanda mera ıslah ve amenajman projesi çalışmaları sürdürülmektedir. 135 kayıtlı tohum bayisi denetlenmiş, biyoteknik mücadele kapsamında iki örtü altı ürün yetiştiricisine de yaklaşık 7 bin lira destek ödemesi yapılmıştır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber