Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Haziran 2016 - 11:48 Yorum: 0

Gıda Üretim Tesislerine Sıkı Denetim

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, yıl içinde gıda üretim tesislerinde uyguladığı rutin denetimlerini, Ramazan nedeniyle...

Gıda Üretim Tesislerine Sıkı Denetim

Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, yıl içinde gıda üretim tesislerinde uyguladığı rutin denetimlerini, Ramazan nedeniyle artırdı. Bu kapsamda gıda üretim tesislerine ani denetimler yapan zabıta ekipleri, gerekli koşullarda çalışmayan iş yerlerine cezai işlem uyguladı.

Yıl boyunca gıdanın üretiminden satışına, çevreden trafik düzenine, seyyar satıcılarla mücadeleden dilencilere kadar pek çok konuda kent huzuru için çalışan Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, özellikle Ramazan aylarında artan gıda tüketimi nedeniyle, üretim tesislerine baskınlar düzenliyor.

İMALATHANELER PAKETLEME AŞAMASINA KADAR SIKI KONTROLDEN GEÇİRİLDİ

Zabıta Dairesi koordinasyonunda Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'ndan uzmanların da katıldığı denetimler, bu kez susam, tahin, helva, şekerleme, çikolata gibi üretim tesislerine yapıldı. Denetimlerde, Başkentlilerin gönül rahatlığıyla gıda tüketebilmeleri için üretim imalathaneleri, paketleme aşamasına kadar sıkı kontrolden geçirildi.

İmalathanelerin genel temizliği, hijyen kurallarına uygunluğu, gıdaların üretim ve son kullanma tarihleri, gıda maddelerinin korunması, depolanması, iş yeri açma ruhsatı, çalışma ruhsatı, personelin kıyafetleri, hijyen eğitim sertifikaları gibi konularda denetim ve kontrollerde bulunan ekipler, yangın söndürme tüpünün tarihinin geçmesi, genel temizlik ve teftiş defterinin eski olması gibi konularla ilgili para cezası uyguladı.

"DENETİMLERİMİZ YIL BOYU SÜRÜYOR"

Denetimlere ilişkin bilgi veren Zabıta Daire Başkanı Abdurrahman Karabudak, kurallara uygun üretim yapan tesislere teşekkür etti. Karabudak, denetimlerin yıl boyu sürdürdüğünü, ancak Ramazan nedeniyle gıda üretim ve satışına ilişkin kontrollerinin arttığını belirtti.

İlçe belediyelerinde zabıta müdürlükleriyle koordinasyon içinde sürdürülen denetimlere de değinen Karabudak, "Mesela Çankaya Belediyesi ile birlikte, sahura kadar ani gece kontrolleri yapıyoruz. Bu kapsamda da sahur nedeniyle çoğalan seyyar köfte ve seyyar kokoreç gibi halkın sağlığıyla oynayanlara müdahale ediyoruz. Dilencilere de göz açtırmıyoruz. Sosyal sömürü dediğimiz, insanları sömüren bu yapıyla da yine koordinasyon içinde mücadele ediyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber