Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
21:15 Filistin Devlet Başkanı Abbas’tan yeni hükümete onay21:14 Bakan Bayraktar açıkladı: "Göktepe 1’ adını verdiğimiz yeni bir kuyu kazmay...21:06 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "İstanbul’un ikinci bir 5 yıla daha tahamm...21:05 Ordu’da yaklaşık bin 500 üniversite öğrencisi iftar sofrasında buluştu21:04 Başkentte seyir halindeki araç alev aldı20:59 Siirt’te muhtarlık kavgasında 9 kişiyi yaralamışlardı, Batman’da yakalandıl...20:58 Lübnan, İsrail saldırıları nedeniyle BM’ye resmi şikayette bulunacak20:56 UAD, İsrail’e Gazze Şeridi’ne “acil ihtiyaç duyulan” yardımların ulaştırılm...20:55 Rize’de cenaze dönüşü kaza: 4 yaralı20:52 Düzce Üniversitesi öğrencileri için iftar programı düzenledi20:43 Sağlık Bakanı Koca: "Malpraktis, Türkiye’de kökten çözülüyor"20:38 Final Okulları ilkokul öğrencileri ağırladıkları misafirlerine etkinlik düz...20:33 Bakan Ersoy: "Bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız”20:27 Trabzonspor, Konyaspor maçı hazırlıklarımız sürdürüyor20:13 Banu Parlak, Küçükçekmece Adliyesini birbirine kattı20:09 UNESCO’da "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" etkinliği yapıldı20:05 Tek seferde yakalanan en yüksek miktar: Habur Gümrük Kapısı’nda 850 kg eroi...20:05 SGK’dan emekli promosyonu ile ilgili açıklama20:00 Kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’a 25 yıl hapis cezası19:21 Bakan Işıkhan: "Sandık güvenliği bizim için çok önemli"
Sami Er
Ekonomi 18 Mart 2018 - 12:43 Yorum: 0

Giresun ekonomisine, "Sokak Ekonomisi" kazandırılacak

Giresun Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Osman Sirkeci'nin Malta Üniversitesi ile işbirliği ile başlattığı "Sokak Ekonomisi" projesi kapsamında bir etkinlik...

Giresun ekonomisine, 'Sokak Ekonomisi' kazandırılacak

Giresun Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Osman Sirkeci'nin Malta Üniversitesi ile işbirliği ile başlattığı "Sokak Ekonomisi" projesi kapsamında bir etkinlik düzenlendi.

Projeyi akademisyen Sirkeci ile birlikte yürüten Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Merve Yıldırım gözetiminde yapılan etkinlik Giresun Atatürk Meydanı'nda başlayarak, Gazi Caddesi'nde devam etti.

Etkinlik boyunca merhamet, sevgi ve hoşgörü anlayışının sokağa yansıması resmedildi. Halkla birebir yapılan ve anketlerle renklenen etkinlik sırasında, proje ile ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Yıldırım, bu projenin dünyada yaklaşık 2 milyar insana iş kapısı açtığını, Türkiye'ye yansımasının ise fevkalade olduğunu söyledi.

Projenin Giresun ayağının kendileri için çok önem arz ettiğine vurgu yapan Yıldırım, şu bilgileri verdi:

"Giresun Üniversitesi Görele Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile diğer bölümlerde eğitim gören öğrencilerimizin katılımıyla bir deney gözlem ekibi oluşturduk. Giresun'umuzun kalbi Gazi Caddesi'nde uyguladığımız proje kapsamında 15 öğrencimizi birer sokak ekonomisti konumunda caddenin çeşitli yerlerine yerleştirdik. Boyunlarında takılı yazılarla yardım topladılar. Böylece hem halkımızın merhamet duygularını ölçtüler, hem de çeşitli sorular sorarak anket yaptılar. Halkımızın yaptığı yardımları Afrin'de şehit düşen Kahramanlarımızın ailelerine göndereceğiz."

"Ülkelerin ekonomilerinin lokomotifi"

Sokak ekonomistleri olarak adlandırdıkları seyyar satıcıları, ülkelerin ekonomilerinin lokomotifi olarak gördüklerini anlatan Yıldırım, "Sokak ekonomisi (seyyar satıcılar) yaşamımızın ve yarınlarımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Milyonlarca insanın ekmek kapısıdır ve on milyonlarca dar gelirli halkın ihtiyacını düşük maliyetle karşılayan ana unsurdur" diyerek şunları söyledi:

"Buradan hareketle, Giresun'da da sokak ekonomistlerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve hayat standartlarının artırılması için neler yapılabilir ve biz nasıl katkı sağlamanın hesabı içerisindeyiz. Bu konudaki düşünce ve tasarımlarımızı sokak ekonomistinin kalkınması yönünde kullanabilmek için çalışacağız."

Sokak ekonomisinin her ülke için taşıdığı öneme vurgu yaparak Malta, Hindistan ve ABD gibi ülkelerden örnekler de veren Merve Yıldırım, projenin mimarı Yrd. Doç. Dr. Osman Sirkeci'den övgü ile söz ederek konuşmasını şöyle tamamladı:

"Projemiz ortakları olan ve bize büyük destek veren Giresun Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanımız Ferudun Tekin, Giresun Belediye Başkanımız Kerim Aksu ve zabıta müdürlüğü ekipleri, TAVAK Başkanımız Prof. Dr. Faruk Şen ile çalışmalarımızı destekleyen STK'lara teşekkür ediyoruz."

Giresun ekonomisine, "Sokak Ekonomisi" kazandırılacak

Giresun ekonomisine, "Sokak Ekonomisi" kazandırılacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber