Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 22 Mart 2017 - 09:08 Yorum: 0

Giresun Tanıtımı Günleri’ne hazır

Giresun Tanıtım Günleri hazırlıklarını tamamlayan Giresun Federasyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu, 30 Mart-2 Nisan tarihleri arasında tüm hemşehrilerini...

Giresun Tanıtımı Günleri’ne hazır

Giresun Tanıtım Günleri hazırlıklarını tamamlayan Giresun Federasyonu Başkanı ve Yönetim Kurulu, 30 Mart-2 Nisan tarihleri arasında tüm hemşehrilerini Yenikapı'ya davet etti.

Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu tarafından 11'incisi düzenlenecek olan Giresun Tanıtım Günleri için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Taksim'de 26 Marta gerçekleştirilecek yürüyüş ile start alacak olan Tanıtım Günleri'nin tüm hazırlıklarının tamamlandığı belirtilirken, 4 gün sürecek olan etkinliğin her yıl olduğu gibi yine binlerce katılımın sağlanacağı ifade edildi.

"Örnek alınan programlar gerçekleştirmeye çalışıyoruz"

Giresun Federasyonu olarak özellikle örnek çalışmalarla ismini duyurma gayretlerini belirten, Giresun Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu; "Şimdiye kadar yapılan hemşeri günlerinin hiç birinde böyle bir tema işlenmedi. İlk defa bir edebiyat teması işlenecek. Giresun'un yetiştirmiş olduğu yazarlarımızı akademisyenlerimizi halkımızla buluşturmaya gayret ediyoruz. Şuana kadar Giresun ve Giresun değerleri üzerine yazılar yazmış bütün akademisyen ve yazar arkadaşlarımızı bir araya getirmeye çalışıyoruz. Giresun tanıtım günlerini, yaklaşık kırk tane yazarımız ve kitap evinin yer aldığı bir sempozyuma dönüştüreceğiz. Yapılan birçok hemşehri gününden farklı olarak bizler söyleşiler, paneller ve şiir dinletilerinin olduğu farklı bir konsept ile toplumumuzun karşısına çıkacağız. İstanbul'da hemşehri günlerinin ilkini Giresun gerçekleştirdi. Diğer iller de bizi örnek aldı. Biz örnek alınan programlar gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Edebiyat teması da böyle bir nedenle ortaya çıktı, bizle örnek alınacak temalar işlemeye gayret ediyoruz" dedi.

"Tanıtım Günleri siyasetin gölgesinde kalmayacak"

Ülkede gerçekleşen referandum çalışmaları ile Giresun tanıtım günlerinin ortak bir noktasının olmadığını, amacın sadece Giresun'un tanıtımı olduğunu vurgulayan Mehmet Kuğu ; "Referandumun hemen öncesinde gerçekleşmesinden dolayı farklı bir katılım oranı beklemiyoruz. Katılım, düzenlenen bütün hemşehri günlerinde çok yüksek oldu. Giresunlular her zaman duyarlı davrandı ve yüksek katılım sağladı. Bu sene referandumun 2 hafta öncesinde gerçekleşmesi bizi etkilemez kanısındayım. Siyasi partilerden mutlaka katılım olacaktır. Giresunlular bu memlekette bir değerdir, toplumun ayrılmaz ve vazgeçilmez bir parçasıdır onların oyuna da ihtiyaç vardır. Giresunlular en doğruyu seçecek oylarını vereceklerdir. Bizim kimsenin oyları üzerinde bir tahakküm oluşturma gayretimiz söz konusu değildir. Hiç kimsenin de gelip Giresun tanıtım günlerinde siyasi bir çalışma yapmasına da fırsat vermeyeceğiz. Orası Giresun tanıtım noktasıdır, siyasi parti tanıtım yeri değil" şeklinde konuştu.

" Hizmet değerlerini yaşatmaya gayret gösteriyoruz"

Giresun Federasyonu olarak hem tanıtım hem de sosyal faaliyetleri birlikte yürüttüklerini ve bundan mutluluk duyduklarını belirten Mehmet Kuğu; "Biz sadece İstanbul'da ya da Giresun'da organizasyonlar gerçekleştiren bir kurum değiliz. Yerelde ve genelde Müslüman coğrafyalarda hizmet değerleri oluşturmaya, var olan hizmet değerlerini de yaşatmaya gayret gösteriyoruz. Giresun, 81 vilayet içerisinde kendi vilayetinin adını taşıyan şehitliğe sahip tek ildir. Afyonkarahisar'da yer alan bir şehitliğimiz var. Her yıl orada ecdadımızı ve şehitlerimizi anma programları yapıyoruz. Her ramazan bayram öncesi Giresun'daki ihtiyaç sahibi ailelere giyinme ve yiyecek yardımı sağlamaya gayret ediyoruz. Geçen yıl bin yetim ve öksüz çocuğumuzu giydirdik. Bayramı yetim ve öksüz kardeşlerimizle birlikte yaşıyoruz. Öğrenciler okutuyoruz. Nerede bir ihtiyaç sahibi var Giresun Federasyonu olarak orada olmaya çalışıyoruz. Sadece Giresunluya değil bütün ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya çalışıyoruz. Biz bütünüyle sadece bir hayır kuruluşu değiliz, bir yandan Giresun'un tanıtımını yapıyor diğer yandan sosyal hizmetler adı altında hizmet üretmeye ve hizmet vermeye gayret ediyoruz" dedi.

"Giresun Tanıtım günlerine hazırız"

Giresun Federasyonu olarak 4 elden çalıştıklarını ve yapılacak Giresun Tanıtım günlerine hazır olduklarını dile getiren Mehmet Kuğu; " Giresun Federasyonu, yönetim kurulu, yürütme kurulu, gençlik kolları ve kadın kollarıyla her daim hizmete hazırdır. Ancak hizmetlerimizin tanıtım ayağında mutlak surette medya platformlarına çok ihtiyacımız olduğunu, onlara çok görev düştüğünü biliyoruz. Onlar da sağ olsunlar her biri içten emekleriyle Giresun Federasyonu'na ve Giresunlulara değer katmaya devam ediyorlar. Geçen yılki Giresun günlerinin geç bir tarihte olmasının nedeni, tanıtım alanı olarak Yenikapı'nın belirlenmesi ve Yenikapı miting alanının hazır olmamasıydı. Bu yıl seçim çalışmaları ve hemen sonrasında ramazan ayı etkinliklerinin gelmesi nedeniyle bu yıl tahsis edilen tarih 28 Martta başlayıp 2 Nisanda bitiyor. Biz tamamıyla bu güne hazırız. Giresun'un coşkusunu Giresun'un birlikteliğini ve Giresun Federasyonu'nun bu güne ne kadar hazır olduğunu inşallah Yenikapı'da hep beraber göreceğiz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber