Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 23 Mayıs 2022 - 14:03 Yorum: 0

Giresun’da Aksu balıkçı barınağındaki balıkçılar kirlilikten şikayetçi

Giresun'un Aksu mahallesinde bulunan Balıkçı Barınağına kanalizasyon karıştığını iddia eden balıkçılar, soruna çözüm bekliyor.

Giresun’da Aksu balıkçı barınağındaki balıkçılar kirlilikten şikayetçi

Giresun'un Aksu mahallesinde bulunan Balıkçı Barınağına kanalizasyon karıştığını iddia eden balıkçılar, soruna çözüm bekliyor.

Balıkçı Barınağı ve çevresinde bulunan yerleşim yerlerinin kanalizasyon atıklarının geçtiği derin deşarj hattının patlaması sonucu çevre kirliliğinin yaşandığını ifade eden Aksu Balıkçı Barınağı Kooperatif Başkanı Süleyman Atasoy, temiz bir çevreye kavuşmak istediklerini söyledi.

Yaşanan çevre kirliliğiyle oluşan birikintilerin etrafa kötü koku yaydığını ifade Kooperatif Başkanı Atasoy, "Aksu Balıkçı Kooperatifimize kayıtlı 74 kıyı balıkçımız bulunmaktadır. Barınağımızın içerisinden uzun zaman önce Aksu mahallesi ve çevre yerleşim yerlerinin derin deşarj hattı geçirildi. Bu tamamen yanlış bir proje rağmen barınağımızdan geçirildi. Birkaç yıl önce ise barınağımızın içerisinde geçirilen derin deşarj hattında çatlamalar ve sızıntı meydana gelmiş olmalı ki limanımız kirlenmeye başladı. Şuanda tamamen kaynayan su gibi kabarcıklar çıkmaktadır. Barınak içerisinde suyun şekli değişmiş durumda ve kıyı boyunca atıklar oluşmuş durumda. Bırakın balıkçılık yapmayı kokudan dolayı kıyıdan bile geçmek mümkün olmuyor. Biz sadece temiz bir çevrede balıkçılık yapmak istiyoruz. Burasının Aksu mahallemize yakışır şirin bir barınak haline dönüşsün istiyoruz. Bu nedenle yetkililerden barınağımızdaki derin deşarj hattının onarılmasını ya da güzergahının değiştirilmesini istiyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
HABERE YORUM KAT
UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderilen, yorumlar/yorumcuya aittir.
Hiç bir şekilde Malatyaguncel.com sorumlu değildir.
İHA tarafından geçilen tüm haberler, bu bölümde malatyaguncel.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen İHA ajansıdır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber