Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 20 Eylül 2016 - 09:03 Yorum: 0

Giresun’da Kuzalan Şelalesi ve Mavi Göl turizmin yeni gözdesi

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin yeni turizm destinasyonları arasında kabul edilen Giresun'un Dereli ilçesi sınırları içerisindeki Kuzalan Şelalesi ve Mavi Göl,...

Giresun’da Kuzalan Şelalesi ve Mavi Göl turizmin yeni gözdesi

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin yeni turizm destinasyonları arasında kabul edilen Giresun'un Dereli ilçesi sınırları içerisindeki Kuzalan Şelalesi ve Mavi Göl, ziyaretçi akınına uğruyor.

Giresun'un Dereli ilçesinin Kuzalan köyü sınırları içerisindeki yer alan tabiat parkının içerisinde yer alan ve ismini de suyun göldeki renginden alan Mavi Göl'e ilgi yetkilileri harekete geçirdi.

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, içerisinde 4 şelale, Mavi Göl kanyonu ve Cehennem Deresi'ni barındıran Kuzalan Tabiat Parkı'nın görülmeye değer doğa harikaları olduğunu söyledi. Zengin doğal yer üstü ve yer altı kaynaklarının yanı sıra yaylaları ile eşsiz bir doğaya sahip Dereli'nin küresel ısınmadan dolayı büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken Başkan Şenlikoğlu, "İlçemiz sınırları içerisinde yer alan Kümbet, Kulakkaya ve Bektaş yaylalarının yollarının tamamıyla asfaltlanması tur operatörlerinin dikkatini buralara çevirmiştir. Bu da Giresun açısından büyük bir şanstır" ifadelerini kullandı.

"Mavi Göl yaylaların odak noktasında"

Giresun Valiliği Turizm Altyapı Birliği (GİRTAB) Müdürü Tamer Uzuner de Mavi Göl kanyonunun önemli bir turizm merkezi olmaya aday olduğunu belirterek, "Bölge Giresun yayla turizminin odak noktası ve dağılım merkezi gibi. Kümbet ve Kulakkaya yaylalarına eşit mesafede. Çok merkezi yerde ve çok önemli bir noktada. Giresun-Sivas karayolu üzerinde olması ulaşımı kolaylaştırmaktadır" şeklinde konuştu.

"Bölgenin turizme açılması için proje yapıldı"

GİRTAB olarak Mavi Göl kanyonunun projelendirilerek turizme açılması için Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne bilgi sunduklarını belirten Uzuner "Elimizdeki kaynak değerin eşsiz olması büyük bir şans. Kuzalan ve Mavi göl ile ilgili kısa vadede yıllık turizm hedefimiz 100 bin kişi. Bölge, sulak alanların rehabilitasyonu kapsamında seyir terası, kemer köprü, otopark ve kanyon boyunca patika yürüyüş yolunu projelendirildi. 2017 yatırım programına alınması içinde teklifte bulunuldu" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber