Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Ekim 2017 - 09:28 Yorum: 0

Girişimci adaylarına sertifikaları verildi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Tekirdağ İl Müdürlüğü ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası...

Girişimci adaylarına sertifikaları verildi

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Tekirdağ İl Müdürlüğü ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası (Çorlu TSO) işbirliği ile geçtiğimiz Haziran ve Eylül aylarında düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimlerine katılan girişimci adaylarına sertifikaları törenle verildi.

Eğitimler sonunda sertifika almaya hak kazanan katılımcılar için Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, KOSGEB Tekirdağ Müdürü Tolga Erkan, Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Gönül, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Ersoy, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Serkant Hocaoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Haşim Yiğit'in katılımıyla sertifika töreni düzenlendi.

"Sertifika alan girişimciler diğer girişimcilere örnek olacaktır"

Sertifika töreninde konuşan Kaymakam Levent Kılıç, "Sertifikalarını alan girişimci adaylarına başarılar diliyorum. Günümüzde KOSGEB kanalıyla iş yapmak isteyenlere büyük bir destek var. İnşallah yapacağınız işlerde başarılı olursunuz. Bu sertifikaları almak yeterli değil, işe başladıktan sonra devamının gelmesi gerekmektedir. Diğer girişimcilere örnek olacağınızı düşünüyorum. Bu eğitimler sonucunda ithalat - ihracat yapabilecek girişimcilerimiz de çıkacaktır" dedi.

Çorlu TSO Yönetim Kurulu Bakanı İbrahim Gönül ise, oda olarak, bölgedeki girişimci adaylarına yönelik çalışmalarının KOSGEB'in de destekleriyle devam ettiğini söyledi. Gönül, "Girişimcilerimizin Bölgemize ve Çorlumuza katma değer sağlamasını temenni eder, bizlere bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ederim" diye konuştu.

"2010 yılından bugüne kadar 23 milyon lira destek verdik"

KOSGEB Tekirdağ Müdürü Tolga Erkan da, eğitim programlarının 2010 yılından bedi oevam ettiği ni belirterek, "Girişimci demek; doğa, emek, sermayeyi bir araya getiren, iktisadi anlamda risk alan demektir. 2010 yılından bugüne kadar il ve ilçelerde paydaş kurumlarımızla KOSGEB sertifikalı eğitim programlarımızı gerçekleştiriyoruz. 2010 yılından bugüne kadar bu eğitimlere 7 bin 725 kişi katıldı. 3 bin 992'si bayan 3 bin 733'ü erkek. 7 bin 725 kişiden 415 tanesi işletmesini kurdu. Bunların 209'u bayan girişimcidir. Türkiye üzerinde rol model olan 5 tane de engelli girişimcimiz bulunmaktadır. Bu güne kadar olan toplam hibe ödememiz 23 milyon TL'dir. Girişimcilerin ilk iletişim kuracakları yer bizler olmalıyız. Çorlu TSO ve bu gibi kurumlarda temsilciliklerimiz var. Art niyetli olarak dolandırmak amaçlı aranabilir ya da yönlendirilebilirsiniz. Bizlerle direkt temas sizler için daha sağlıklı olacaktır. Sertifikasını almaya hak kazana girişimcilerimizi tebrik eder iş hayatından başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

Sertifika töreni girişimci adaylarının sertifikalarını alması ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber