Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mayıs 2016 - 15:28 Yorum: 0

Girişimci Kadınlar, El Emeklerini Görücüye Çıkardı

Küçükçekmece'de düzenlenen festivalde girişimci kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini görücüye çıkardı.

Girişimci Kadınlar, El Emeklerini Görücüye Çıkardı

Küçükçekmece'de düzenlenen festivalde girişimci kadınlar el emeği göz nuru ürünlerini görücüye çıkardı. Ürettikleri ürünleri pazarlayarak aile ekonomisine katkıda bulunmak isteyen kadınlara destek vermek amacıyla düzenlenen festivalde stantları gezen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "Üreten kadınlara destek olmak istiyoruz" dedi.

Küçükçekmece Belediyesi girişimci kadınlara destek vermek amacıyla Halkalı Meydan'da festival düzenledi. Küçükçekmece Kent Konseyi Kadın Meclisi ve girişimci kadınları destekleyen Zerujfest işbirliğiyle bu yıl ikincisi düzenlenen festivalin açılışına Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve eşi Nilgün Karadeniz ile çok sayıda vatandaş katıldı. Küçükçekmece'de yaşayan girişimci kadınlar el emeklerini daha çok insana ulaştırabilmek için belediyenin verdiği stantlarda ürünlerini sergiledi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve eşi Nilgün Karadeniz stantları tek tek gezerek, girişimci kadınları tebrik etti.

"ÜRETEN KADINLARA DESTEK OLMAK İSTİYORUZ"

Kadınların toplumdaki etkin rolüne vurgu yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, "Toplumumuzda kadınlar ne kadar çok üretirse ne kadar çok etkin rolüyle yer alırsa o kadar da sağlıklı toplum olacağımıza inanıyoruz. Küçükçekmece Belediyesi olarak kent Konseyi Kadın Meclisi ile yapmış olduğu bu iş birliğini devam ettireceğiz. Kadınlarımızın bu meseleye sahip çıkmasını istiyoruz. Burada yapmak istediğimiz şey asla öncelikle bir ticaret değil. Önce kadınlar arasındaki dayanışmasının gelişmesini istiyoruz. Üreten kadınlara destek olmak istiyoruz" dedi.

"EŞİME DESTEK OLMAYA ÇALIŞIYORUM"

İnternet üzerinden sattığı ürünleri festivalde vatandaşların beğenisine sunan girişimci kadınlardan Kübra Mert, aile ekonomisine destek vermek için satış yaptığını söyledi. Festivalde satılan ürünlerin indirimli olduğuna dikkat çeken Mert konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Çalışmıyorum, evde oturuyordum, çocuğuma bakıyordum. Bu festivalleri gezerek, görerek, fikir edinerek ortak bir yola çıktık eşimle. Onun desteğiyle gümüş standı açmaya karar verdim. Festivallere katılarak eşime destek olmaya çalışıyorum. Kendimce çalışıyorum. Gayet keyifli geçiyor güzel alışverişler oluyor. Ürünler burada gayet indirimli satılıyor, mağaza fiyatıyla bir değil. İnsanların gelip çok rahatlıkla alışveriş yapabileceği bir ortam. İnstagram'da başlıyoruz biz bu işe. Güven sağlamak çok zor oluyor. Böyle festivallere katılarak güven sağlamış oluyoruz. Bizi tanıyorlar. Yüz yüze iletişim her zaman daha önemli. Hayırlısı olur inşallah hakkımızda."

Festivale katılan bir diğer girişimci kadın olan Pakize Akdağ da ürünlerini daha çok kişiye ulaştırmak için festivale katılmayı tercih ettiğini ifade etti. Festivalin ev hanımları için fırsat olduğunu söyleyen Zeynep Hacıevliyagil ise, "İnternet kullanmayan ev hanımları bize bu şekilde çok rahat ulaşabiliyorlar" dedi.

Alışveriş için festival alanına gelen vatandaşlarda stantlarda kendilerine göre ürünler aldı. Çok sayıda ürünün sergilendiği stantları gezen Kısmet Bilge, "Bijuteri olsun, giyim olsun, hepsi güzel modeller. Başka yerlerde göremediğimiz çeşitleri şuan da burada görebiliyoruz" diye konuştu.

Halkalı Meydanı'nda ki festival 2 gün boyunca devam edecek. Stantlarda giyimden aksesuara kadar pek çok ürün sergileniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber