Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 02 Nisan 2013 - 17:13 Yorum: 0

Girişimcilik ve Kariyer Günleri seminerleri başladı

“Girişimcilik ve Kariyer Günleri” isimli seminerler dizisinin Malatya toplantısı 02.04.2013 ve 03 .04.2013 tarihlerinde Malatya kongre merkezinde yapılacaktır.

Girişimcilik ve Kariyer Günleri seminerleri başladı

MALATYA GÜNCEL - Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen, sözleşme makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı olan ve Proje Grup’un teknik desteği ile İŞKUR tarafından yürütülen “Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu” kapsamında 15 ilde gerçekleştirilmesi planlanan “Girişimcilik ve Kariyer Günleri” isimli seminerler dizisinin Malatya toplantısı 02.04.2013 ve 03 .04.2013 tarihlerinde Malatya kongre merkezinde yapılacaktır. 18-29 yaş aralığında bulunan ve girişimcilik noktasında duyarlı olan, gelecekte kendi işini kurmak isteyenler bu seminer ve kariyer günlerine katılmışlardır.

Bildiğiniz gibi, işsizlik ülkemiz açısından önemli bir problem olmakla birlikte, pek çok alanda da doğru elemanların bulunamaması nedeniyle işgücü temininde güçlük yaşanıyor. İŞKUR işe ihtiyacı olanla, elemana ihtiyacı olanı buluşturarak, önemli bir boşluğu dolduruyor. Ama son yıllarda İŞKUR’un özellikle işsizlerin iş gücüne katılımını kolaylaştırmayı amaçlayan faaliyetlere de öncülük ettiğini sevinerek görüyoruz. Meslek eğitimlerinin yanı sıra, başta kadınlar olmak üzere dezavantajlı gruplara dönük sosyal güçlendirme eğitimleri ve özellikle de insanlarımızın kendi işlerini kurmalarını amaçlayan girişimcilik eğitimleri işgücü
arzının geliştirilmesi ve nitelik kazanması için önemli bir işlevi yerine getiriyor.

malatyaguncel-.jpg

Gençlerin işgücü piyasasına girişlerini kolaylaştırmaya dönük çalışmaları gerçekleştirmeyi amaçlayan “Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu” kapsamında pek çok çalışma planlandı, gerçekleştirildi ve gerçekleştirilecek. Bu çalışmalardan birini de, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Elazığ, Kayseri, Trabzon, Sivas, Kahramanmaraş, Samsun, Batman, Kars, Erzurum, Şanlıurfa, Kastamonu ve Van’da, olmak üzere toplam 15 ilde Nisan-Haziran ayları arasında gençlere yönelik olarak gerçekleştirilecek “Girişimcilik ve Kariyer Günleri” başlıklı etkinlik oluşturuyor.
Bu etkinliğin ilkini içinde bulunduğumuz bu ayın 02-03 nisan tarihlerinde Malatya’da başlamıştır. İki gün boyunca sürecek olan seminerin ilk gününde Kariyer, ikinci gününde ise Girişimcilik günleri gerçekleşecek, Malatya’mızın saygıdeğer girişimcileri ve kurum yetkilileri; gençlerle değerli bilgi ve tecrübelerini paylaşarak, onları yönlendirici ve motivasyonlarını yükseltici sunumlar yapacaklar.

Kariyer Günleri’nin temel amacı gençleri o bölgenin önde gelen sektör yetkileri ile bir araya getirerek eğitimlerini tamamlayan gençleri aldıkları teorik bilgileri iş hayatında nasıl pratiğe dönüştürebilecekleri, meslek ve firma tercihlerini nasıl yapabilecekleri ve ne gibi niteliklere sahip olmaları gerektiği konusunda motive ederek yönlendirmektir.

Girişimcilik Günleri’nin amacı ise kendi işini kurmak isteyen gençleri, girişimci nasıl olmalı ve işlerini kurarken ne gibi aşamalar kaydetmeleri gerektiği konusunda bilgilendirmek, onları destekleyici bir şekilde yönlendirmektir.

Bu amaçla 02 Nisan tarihinde yapılan kariyer gününde açılış konuşmasını İŞKUR İl Müdürü Vahap TOMAN tarafından yapılmıştır. Daha sonra İş ve Meslek Danışmanı Selva BEKTAŞ tarafından katılımcılara özgeçmiş hazırlama ve iş hayatında pratik ipuçları hakkında sunum yapıldı.

Öznesil’ den Muzaffer ERŞAN katılımcılara iş hayatındaki tecrübelerinden bahsetmiştir. İkinci oturumda CMC’ den Şafak DEMİRCİOĞLU çağrı merkezi şirketinin gelişimi ve kariyer fırsatları hakkında dinleyicilere bilgi vermiştir. En son konuşmacı olarak GAP Tekstilden yönetici Selahaddin Sami ÜZMEZ tekstil’ in Malatya’ daki gelişimi konusunda dinleyicileri bilgilendirmiştir.

03 Nisan tarihinde ise Mimsan’ dan Ahmet İLHAN, KOSGEB Müdürü Murat SEKİ, Şitoğlu Gıda’ dan Mücahit BALİN ve İŞKUR’ dan konuşmacılar girişimcilik hakkında katılımcılara bilgi verecekler.

Haber Kaynağı:
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber