Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 20 Mart 2015 - 17:58 Yorum: 0

Girme Sulaması'nın sözleşmesi imzalandı

Proje ile 21 bin 500 dekar tarım arazisi sulanacak

Girme Sulaması'nın sözleşmesi imzalandı

MUĞLA (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce, Yatağan ilçesinde inşa edilecek Girme Sulaması'nın sözleşmesi imzalandı.

DSİ'den yapılan yazılı açıklamada, Girme Sulaması’nın ana kaynağı olan Girme Barajı temelinin 16 Mart 2014'de Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından atıldığı, barajdaki fiziki gerçekleşmenin de yüzde 22'ye ulaştığı hatırlatıldı.

Proje bedeli 13 milyon lira olan sulama inşaat projesinin imzalandığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Muğla’nın hasretle beklediği sulama inşaatının tamamlanmasıyla Yatağan ilçesi Kapıbağ, Şahinler, Yeniköy, Palanga köylerine ait 21 bin 510 dekar arazi suya kavuşacak. Yaklaşık 13 milyon liraya ihale edilen projenin bitim süresi 480 gün olarak öngörülüyor. Son 12 yılda Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından 2 milyar lira yatırım gerçekleştirilen Muğla’da Girme Sulaması’nın hayata geçirilmesiyle ekonomiye yılda 20 milyon lira katkı sağlanacak."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber