Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Ekim 2016 - 15:13 Yorum: 0

GKV’lilerden bitki ve hayvan hücre maketleri sergisi

Bitki ve hayvan hücrelerini çeşitli malzemeler kullanarak görselleştiren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri hazırladıkları hücre maketlerinden...

GKV’lilerden bitki ve hayvan hücre maketleri  sergisi

Bitki ve hayvan hücrelerini çeşitli malzemeler kullanarak görselleştiren Gaziantep Kolej Vakfı Özel Ortaokulu öğrencileri hazırladıkları hücre maketlerinden oluşan çalışmalarla sergi açtılar.

Bilimsel çalışmaları ve projeleriyle dikkat çeken Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları öğrencileri Fen Bilgisi Öğretmenleri Neslihan Çakır ve Ela Sayıner'in rehberliğinde hazırladıkları bitki ve hayvan hücre modellerinden oluşan hücreler konulu sergiyi açtılar. Yaparak yaşayarak öğrenme modelinin uygulandığı derslerde öğrencilerin bitki ve hayvan hücrelerini kullandıkları çeşitli malzemelerle modellere dönüştürmesi sonucu ortaya çıkan çalışmaların sergilendiğini ifade eden Fen Bilgisi Öğretmenleri Neslihan Çakır ve Ela Sayiner " Öğrencilerimiz bitki ve hayvan hücrelerini daha iyi tanımak için uygulamalı olarak yaptıkları çalışmalarla ortaya ilginç modeller çıkardılar. Bitki ve hayvan hücrelerini çeşitli malzemeler kullanarak görselleştiren öğrencilerimiz hazırladıkları çalışmaları diğer arkadaşlarıyla paylaşmak için okulumuz fuayesinde sergilediler. Yoğun ilgi gören sergide, ortaokul öğrencileri hücreleri görsel malzemelerle tanıdı. Maketleri hazırlarken oldukça eğlenceli zaman geçiren öğrencilerimiz, yapmış oldukları modellerle hücre ve hücrenin özelliklerini öğrenmenin yanı sıra, bitki ve hayvan hücreleri arasındaki farkı da görmüş oldular. Derslerimizde bu tür uygulamalarımız devam etmekte olup elde edilen çalışmalar ve sonuçların diğer öğrenciler tarafından da görülmesi için bu tür sosyal etkinliklerimiz sürecektir" dediler.

Bitki ve hayvan hücre maketleri sergisi diğer öğrenciler ve ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor.

GKV’lilerden bitki ve hayvan hücre maketleri sergisi

GKV’lilerden bitki ve hayvan hücre maketleri sergisi

GKV’lilerden bitki ve hayvan hücre maketleri sergisi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber