Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Eylül 2016 - 09:53 Yorum: 0

GKV’lilere Minik Bilim İnsanı Programı uygulanacak

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ilkokul ve okul öncesi eğitimde dünyada her yıl 2 milyon çocuğa ulaşan "High Touch High Tech Minik Bilim İnsanı Programı"...

GKV’lilere  Minik Bilim İnsanı Programı uygulanacak

Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ilkokul ve okul öncesi eğitimde dünyada her yıl 2 milyon çocuğa ulaşan "High Touch High Tech Minik Bilim İnsanı Programı" uygulama kararı alarak Gaziantep'te bir ilke daha imza attı.

Eğitim alanında yarım asırdan fazla bir zamandır hizmet vererek Türkiye'nin kalkınması ve gelişmesine önemli destekler sağlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 2016-2017 eğitim öğretim yılında ilkokul ve okul öncesi eğitim alanında dünyada her yıl 2 milyon çocuğa ulaşan High Touch High Tech Minik Bilim İnsanı Programını da uygulayacak. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş, "Program çerçevesinde anasınıfı ve ilkokul öğrencileri bilimi deneyimleyerek öğrenme imkanı bulacaklar, anasınıfı ve ilkokul öğrencileri, "High Touch High Tech "programları ile bilimin sıra dışı dünyasını eğlenerek, yaparak ve yaşayarak öğrenecekler. Çoklu Zeka Kuramının esasını oluşturan" High Touch High Tech" programları ile 4-12 yaş grubu öğrenciler görsel, sözel, bedensel ve iletişim eksenli yeteneklerini geliştirerek minik bilimciler olarak hayata ilk adımlarını atacaklar" dedi.

GKV'liler bilimi yaşayarak tecrübe edecekler

Yeni uygulanacak yöntemle öğrencilerin bilimi yaşayarak tecrübe edeceklerini de ifade eden GKV Özel Okulları Genel Müdür Yardımcısı Kasım Ateş, "High Touch High Tech Minik Bilim İnsanı programı "1994'ten bu yana geliştirilerek dünyanın en önemli eğitim kurumlarında uygulanmaktadır. Çocukların doğa ve bilimi yaşayarak tecrübe edinmelerine, kişisel gelişimlerine ve bilgi birikimlerine katkıda bulunarak sorumlu, sorgulayan, paylaşımcı ve özgür düşünme yeteneğine sahip birer birey haline gelmelerine destek olmaktadır. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında bilim deneyleri programlarımız çocuklarımızın ilişkilendirme ve analitik düşünme becerilerini artırırken takım çalışmasını da teşvik edecektir. Bilime ve doğaya karşı olan doğal meraklarını güçlendirecektir" ifadelerini kullandı

Öğrenci ve veli evde birlikte deney yapabilecek

Uygulamanın aile içi etkinlik olarak ta gerçekleştirileceğini ifade eden Ateş, "High Touch High Tech" programının çocuklara en büyük katkısının deney yapma imkanının evlere de taşıyabilmeleridir. Öğrenciler katıldıkları her programın sonunda ya o gün yaptıkları bir deney çıktısını ya da kullandıkları bir deney malzemesini eve götürebiliyor. Veli bilgilendirme formuyla hem çocuklar velileriyle beraber deneyleri tekrar edebilecekler hem de eğitimlerin sonunda da evlerinde mini bir deney setine sahip olacaklar" diye konuştu.

GKV’lilere Minik Bilim İnsanı Programı uygulanacak

GKV’lilere Minik Bilim İnsanı Programı uygulanacak

GKV’lilere Minik Bilim İnsanı Programı uygulanacak

GKV’lilere Minik Bilim İnsanı Programı uygulanacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber