Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Eğitim 22 Ocak 2016 - 22:16 Yorum: 0

Global Game Jam etkinliği ilk defa Malatya'da!

Global Game Jam 2016 Malatya; İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve İnönü Üniversitesi Bilgoritma Topluluğu tarafından Malatya'da ilk kez 29 – 31 Ocak 2016 tarihleri arasında düzenlenecektir.

Global Game Jam etkinliği ilk defa Malatya'da!

Global Game Jam 2016 Malatya; İnönü Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve İnönü Üniversitesi Bilgoritma Topluluğu tarafından, Malatya'da ilk kez 29 – 31 Ocak 2016 tarihleri arasında düzenlenecektir. Bu etkinliğe şehir içi/dışı, öğrenci/sivil yaklaşık 200 civarı katılımcının iştirak edeceği tahmin edilmektedir. Bu katılım oranı ile ülkenin en geniş katılımlı GGJ etkinliğinin olması beklenmektedir. Bundan sonraki yıllarda bu etkinliğin geleneksel hale dönüştürülmesi planlanmaktadır. Üniversitemiz gerek altyapı, gerek idari olarak etkinliği gerçekleştirmek için gerekli tüm imkânları topluluk öğrencilerine sunmaktadır.

Global Game Jam; dünyanın en geniş çaplı ve dünyanın her yerinde fiziksel olarak aynı ortamda ve aynı zaman diliminde gerçekleştirilen oyun geliştirme etkinliği olarak 2009 yılından itibaren her yıl düzenlenmektedir. Dünyadaki amatör ve profesyonel oyun geliştiricilerini birbirine bağlayan bu etkinlik; oyun geliştirmeye ilgi duyanların bir araya gelerek yaratıcılıklarını ve tecrübelerini paylaşmaları ve video oyunlarını kullanarak kalabalık bir topluluk içinde kendilerini ifade etmeleri fikrinden doğmuştur. Global Game Jam’de katılımcılar, etkinlik başlangıcında ilan edilen ortak tema üzerinde yoğunlaşacak ve hiçbir ön hazırlık olmaksızın o anda oyunlarını tasarlayacak ve bütün oyun geliştirme faaliyetlerini etkinlik süresinde yürüteceklerdir. GGJ 2015’te 78 ülke ve 518 ayrı bölgede 5438 oyun geliştirilmiş olup GGJ  2016’da 88 ülke ve 590 ayrı bölgede katılımcıların daha fazla oyun geliştirecekleri tahmin edilmektedir.

GGJ’ye katılmak isteyenler 29 Ocak 2016 saat 14:30’da etkinlik alanında açılacak kayıt masalarında saat 19:00’a kadar kayıt yaptırabileceklerdir. GGJ açılış töreni saat 15:00’te protokol konuşmalarıyla başlayacaktır. Daha sonra Recontact: Istanbul oyununun yapımcısı ve MIAD (Malatyalı iş İnsanları Derneği) İnovasyon Komisyonu Başkanı Simay DİNÇ’in “Dijital Sanat” konulu söyleşisi olacak. Bu söyleşide Dinç; dijital sanatla birlikte, oyun yapımındaki süreçleri ve tecrübelerini aktaracak. Saat 17:00’ de katılımcılara Little Big Planet ve Tearaway oyunlarının yapımcısı Media Molecule firmasından Siobhan Reddy, TheInfinite Resource ve Nexus kitaplarının yazarı Ramez Naam’ın açılış konuşmaları ile GGJ 2016 temasını içeren videolar seyrettirilecek. Açılış töreninden sonra katılımcıların tanışmaları ve takım oluşturmalarıyla oyun geliştirme maratonu başlayacak. Katılımcılar 2 gün boyunca geliştirecekleri oyunlarını 31 Ocak 2016 Pazar saat 17:00’de jüriye sunacaklar ve oyunları beğenilen takımlar ödüllendirilecek.

Global Game Jam 2016 Malatya, İnönü Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenecek. Etkinlik 48 saat süreceği için katılımcıların yiyecek, içecek ve konaklama gibi ihtiyaçları karşılanacak. Katılımcılara keyifli bir oyun geliştirme ortamı sunabilmek için etkinlik alanında çeşitli eğlence aletleri ve sportif faaliyetler için ortam sunulacak.

Ana etkinliğin yanı sıra 30 Ocak 2016 Cumartesi saat 17:00‘de bir alt etkinlik olarak “Cosplay” yarışması da düzenlenecek. Ana etkinlikten bağımsız olarak katılınabilen bu etkinliğe katılmak isteyenler istedikleri bir oyun veya çizgi film karakterinin kılığına girip onun gibi davranacak. Canlandırdığı karaktere en yakın kostümü tasarlayanlar ödüllendirilecek.

Global Game Jam 2016 Malatya etkinliği sadece oyun programlama üzerine değildir. Eğer oyun tasarımı yapabiliyorsanız, resim çizebiliyorsanız, bir müzik enstrümanı çalabiliyorsanız, oyun seslendirme için sesinize güveniyorsanız ve hatta hiçbir deneyiminiz olmasa bile sadece fikir vermek, takıma moral vermek için bile bu etkinlikte çekinmeden yerinizi alabilirsiniz. Hatta basit bir oyuncak tasarımı için bile sizleri aramızda görmek isteriz.

Farklı fikirlere ve yeniliklere sahip insanlarla tanışarak bir grup çalışması yapmak istiyorsanız 29 Ocak 2016 saat 14:30’da İnönü Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Kapalı Spor salonunda Global Game Jam 2016 Malatya’da yerlerinizi almayı unutmayınız.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber