Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Dünya 23 Eylül 2014 - 03:04 Yorum: 0

GM tazminat ödeyecek

ABD'nin en büyük otomotiv firmalarından General Motors'un ürettiği araçlardaki kontak anahtarı hatasıyla bağlantılı kazalarda en az 21 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

GM tazminat ödeyecek

ABD'nin en iri otomotiv firmalarından General Motors'un (GM) ürettiği araçlardaki kontak anahtarı hatasıyla bağlantılı kazalarda en az 21 bireyin hayatını kaybettiği bildirildi. 

GM'in avukatı Kenneth Feinberg, yaptığı yazılı açıklamada, kuruluşa ölüm vakaları çerçevesinde 143 tazminat başvurusunda bulunulduğunu, bunlardan 21'ine tazminat ödeneceğini belirtti. 

Feinberg, yaralanmalarla ilgili bulunulan tazminat talebi sayısının 532'ye ulaştığını, şu temel kadar 16 kişinin tazminata hak kazandığını aktardı.

Bir GM yetkilisi ise, incelemesi süren başvurulardan bazılarının tazminat için geçerli koşulları taşımadığını ileri sürdü. 

GM, daha evvela kontak anahtarı bağlantılı kazalarda ölen şahıs sayısının 13 olduğunu duyurmuştu. Ancak daha sonra, kuruluş sebebi ile görevlendirilen ve müstakil uzmanlardan oluşan tazminat komisyonu, ölü sayısının firmanın belirttiği benzeri 13 değil, 19 olduğunu belirleme etmişti.

GM her bir ölüm vakayı için en az 1 milyon dolar ödeyecek. Ayrıca ölen bireyin yaşamda kalan benzeri ve bakmakla yükümlü bulunduğu her bir fert için de 300 bin dolar tazminat ödenecek. 

Muhabir: Gülbin Yıldırım


ETİKETLER: GM , tazminat , ödeyecek
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber