Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Aralık 2016 - 17:25 Yorum: 0

GMİS’ten Başbakan Yıldırım’ın ziyaretiyle ilgili açıklama

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, basına kapalı olarak gerçekleşen Başbakan Binali Yıldırım'ın GMİS ziyaretiyle ilgili bir açıklama...

GMİS’ten Başbakan Yıldırım’ın ziyaretiyle ilgili açıklama

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, basına kapalı olarak gerçekleşen Başbakan Binali Yıldırım'ın GMİS ziyaretiyle ilgili bir açıklama yaptı.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, yaptığı açıklama şu şekilde;

"Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile TTK Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş'in aralarında bulunduğu sınırlı sayıda kişinin katıldığı toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Türk-İş Genel Başkanı Ergun Atalay ve GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci; Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndaki (TTK) işçi açıklarına dikkati çekerek, Türkiye'nin taşkömürüne ihtiyacı olduğunu, kömür ithalatında maliyetin arttığını, TTK'nın talepleri karşılayamadığını ve TTK'nın daha iyi fiyatta kömür satma şansının olduğunu, TTK'daki işçi açıkları giderildiği taktirde TTK'nın üretimi kısa sürede artırabileceğini önemle belirttiler.

Taşkömürü üretiminin TTK'da devlet ciddiyeti ve devlet eliyle yapılmaya devam edilmesinin altı çizildi ve bunun için de Kurumun işçi açıklarının giderilmesi gerektiği anlatıldı.

Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç ve TTK Genel Müdür Vekili Ercan Gebeş açıklamalara katkıda bulundular.

Başbakan Binali Yıldırım'ın tüm sorularına ayrıntılı bir şekilde cevap verildi.

Kurumda norm kadroya göre 6 bin işçi açığı olduğu, TTK Genel Müdürlüğünün talebine rağmen 2010 yılından beri işçi alınmadığı ve kurumun 5'te 1 kapasite ile çalıştırıldığı vurgulandı.

Başbakan Binali yıldırım, kömür ithalatına ton başına fon konulduğunu hatırlatarak, Türkiye'nin kömüre ihtiyacı olduğunu, kömürün Zonguldak'ta var olduğunu, çalışmak isteyen insanların olduğunu belirterek, kömür üretiminin artırılabilmesi için şartları zorlayacaklarını kaydetti.

Başbakan Yıldırım, maliyet ve verimlilik başta olmak üzere kapsamlı bir çalışmanın yapılacağını ifade etti."

GMİS’ten Başbakan Yıldırım’ın ziyaretiyle ilgili açıklama

GMİS’ten Başbakan Yıldırım’ın ziyaretiyle ilgili açıklama

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber