Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Kasım 2016 - 14:03 Yorum: 0

GMKA ’Gıda Kümesi Projesi’ odak grup toplantısı gerçekleşti

Çanakkale'de, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA), AB Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında, Güney Marmara'nın gıda konusunda rekabet edebilirliğini...

GMKA ’Gıda Kümesi Projesi’ odak grup toplantısı gerçekleşti

Çanakkale'de, Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA), AB Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında, Güney Marmara'nın gıda konusunda rekabet edebilirliğini arttırmak amacıyla başlattığı kümelenme çalışmaları çerçevesinde odak grup toplantısı gerçekleşti.

Toplantıya, gıda ve gıda ile ilişkili sektörlerden ve ilgili kurumlardan temsilciler katıldı. Bölgedeki gıda kümelenmesini sağlayabilmek amacıyla dernek kurma çalışmalarını tamamladıklarını belirten, Güney Marmara Gıda Kümesi Derneği Başkanı ve Balıkesir Sanayi Odası (BSO) Meclis Başkanı Hakan Özdamar, Balıkesir ve Çanakkale'deki işadamlarının, ticaret erbablarının emrine kurulu olarak dernek sistemlerini sunuyoruz. Birlikte çalıştıkları uzman danışmanlık şirketi ile şirket ve firmaları ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretlerde, derneğimizin ne amaçla kurulduğunu anlatıyoruz. Danışmanlık şirketimiz, bizim ne amaçla kurulduğumuz anlatıyorlar. Şirketlere nasıl yardımda bulunabileceğimizi anlatmaya çalışıyorlar. Tabi derneğimiz bireysel olarak bir yardım yapma şansına sahip değil. Kümelenme, adından da belli. Kümelenerek, bir şeylere birlikte el vererek bir araya getirme çabası içerisindeyiz. Sanayi ve Ekonomi bakanlıklarımızın bu konuda destekleri var. AB'nin bu konuda önemli destekleri var. Biz bu desteklerden ve hibelerden faydalanmayı amaçlıyoruz. Ana amacımız bu. Hem yurt içi hemde yurt dışında ürünlerimizi pazarlamak, daha değişik pazarlara, daha değişik imkanlara sahip olabilmeyi beraberce önümüze çıkabilecek engelleri aşmayı amaçlayan bir dernek yapısına sahibiz. Sanayi ve Ticaret Odalarında aslında "nace" kodlu meslek alt grupları var. Bu da bu derneğin yapı taşlarından birini oluşturuyor aslında. Fakat bir takım hukuksal düzenlemelerden dolayı dernek kurma zorunluluğu doğdu bize. O bağlamda da biz dernek oluşumunu oluşturup hazır hale getirdik. İnşallah düzenleyeceğimiz toplantılar ile birbirimizi tanıma ve anlama fırsatları bulacağız. İnşallah çok daha iyi şartlarda firmalarımızı bir üst iki üst rekabet şartlarına taşıyacağız" diye konuştu.

Balıkesir Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve dernek yöneticisi Doç. Dr. Elif Savaş, derneğin kurulmasının ardından Balıkesir'de 35, Çanakkale'de ise 25 firma ile birebir görüşme sağladıklarını belirtti. Sektörde faaliyet gösteren firmaların ihtiyaç analizlerini yapmaya çalıştıklarını ifade eden Savaş, "Gıda sektöründe Balıkesir ve Çanakkale bölgesi Türkiye'yi besleyen bir değer. Ancak bölgemizde faaliyet gösteren firmalarımızın bir çok sorunları var. Ne yazıkki bir çok segmentte bu sorunları gündeme getirsekte gerçekçi çözümler üretmekte zayıf kalıyoruz. Bunlarla ilgili AB ülkeleri büyük yol katetti. Onların temelinde, katettikleri yolların aslında temelinde yatan gerçek insanların birlikte birşeyler yapabilme inancı. Bizde ne yazıkki bu biraz daha zayıf. Buradaki amacımız, bireysel olarak herkes bir değer. Ve bunun herkes tarafından fark edilmesi gerekiyor. Ancak rekabete kadar olan süreçte ne yazık ki devlet kurumları yeterince üzerine düşeni yapamadığı için bizler birlikte olarak ne yapabilirizin sorusunun cevabını arıyoruz" dedi.

GMKA ’Gıda Kümesi Projesi’ odak grup toplantısı gerçekleşti

GMKA ’Gıda Kümesi Projesi’ odak grup toplantısı gerçekleşti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber